Kalkışmayı Fetö’nün yaptığını 15 Temmuz gecesi hepsi biliyordu

YENİ ÖĞRENDİMÖğleden sonra saat 15.00 sıralarında cep telefonumdan bir “Ankara” numarası aradı. Açtım. AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın aradığını söyledi bir bayan....

YENİ ÖĞRENDİM

Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında cep telefonumdan bir “Ankara” numarası aradı. Açtım. AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın aradığını söyledi bir bayan. Bekledim. Özdağ bağlandı. Hal hatır sorduktan sonra “Bugün Süleyman Soylu ile ilgili yazınızı okudum. Şunu söylemek istiyorum. Sayın Soylu’nun darbe gecesi ortada görünmediği bilgisi yanlış, ben tanığım, o gece Çankaya Köşkü’nde birlikteydik” dedi.

Daha sonra da o gece yaşadıklarını anlattı. Şaşkınlık içinde dinledim. Çünkü bu ayrıntıları bir yılı aşkın süredir ilk kez duyuyordum. En önemlisi şu; Daha kamuoyu darbe girişimi olduğunu bile fark etmediği saatlerde kalkışmanın cemaat tarafından yapıldığı biliniyormuş. Darbeyi tüm askerin değil de sadece cemaatçilerin yaptığının bilinmesi darbenin bastırılmasında çok önemli bir etken.
Konuşmamızın sonunda “Selçuk Bey anlattıklarınızı yazabilir miyim?” diye sordum. “Tabii, darbe ile ilgili çıkardığımız kitapta da var bunlar” dedi. Ben de “İnanın ilk kez duyuyorum. Çok önemli sözler söylediniz” dediğimde Özdağ “Bunları bir televizyonda da anlattım ama nedense pek ses getirmedi” karşılığını verdi.
AKP Manisa Milletvekili ve Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Selçuk Özdağ’ın anlattıklarını şu başlıklarla özetleyebilirim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar