İşe bak! Askeri Yargı da paralel işgalindeymiş

YENİ ÖĞRENDİM İŞE BAK! ASKERİ YARGI DA PARALEL İŞGALİNDEYMİŞ Pazartesi günü “Nerede bu ordu nerede bu başkomutan” başlıklı yazımda ordu içindeki paralel yapıya karşı...

YENİ ÖĞRENDİM

İŞE BAK! ASKERİ YARGI DA PARALEL İŞGALİNDEYMİŞ

Pazartesi günü “Nerede bu ordu nerede bu başkomutan” başlıklı yazımda ordu içindeki paralel yapıya karşı girişilen operasyonu “Ergenekon ve Balyoz” operasyonlarına benzetmiştim.
Özetle yazdığım şuydu;
“Ordu içindeki Fethullahçı teröristleri nasıl bilmezden gelir? Neden bunca uyarıya, yazılan yazıya rağmen bir önlem almaz da tıpkı Ergenekon ve Balyoz'daki gibi karargahları iktidar savcılarının basmasına razı olur?
Ergenekon ve Balyoz döneminde de sessiz kalan komutanlar koca Türk ordusunun hallaç pamuğu gibi atılmasına neden olmuştu.
O olaydan ders alınsa bu kez Fethullahçı teröristlerin yapılanması karşısında önceden önlem alınır, askeri yargı devreye sokulur ve sivil savcılar içeri dalmadan temizlik yapılırdı.”
Bu yazdıklarıma elbette bir cevap beklemiyordum.
AKP'nin “egemen otoritelerde” yarattığı iklim böyle. “Hiçbir şeye cevap verme, kimseyi ciddiye alma, nasıl olsa bıkıp unuturlar” mantığı tüm devlet kurumlarında ve kendilerini saraya bağımlı hisseden özel sektörde de durum böyle.
Ancak bu kez ilginç bir şey oldu.
Asker her zaman olduğu gibi yine suskun kaldı ama bir başka gazetenin manşeti dolaylı olarak sorumu cevapladı.
Salı günkü Aydınlık Gazetesi “Askeri Yargı'ya neşter zamanı” başlığı ile çıktı.
Habere göre “Askeri kaynaklar” diyormuş ki “Fethullahçı teröristler Askeri Yargı'yı ele geçirmişler. Eğer orada bir temizlik yapılmazsa hem orduda temizlik yapılamaz hem de temizlendiği sanılan kişiler yargı kararlarıyla geri dönebilirmiş.”
Aslında durum tam bir facia yani.
Koca ordumuz beş yıl boyunca içinde darbeci olup olmadığını anlayamadığı gibi bütün köşe başlarının Fethullahçı teröristler tarafından işgal edildiğini de anlayamamış.
Hiçbir önlem alamadıkları gibi almaya kalkmaları halinde de işlerin yüzlerine gözlerine bulaşacağını görmüşler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar