İş dünyasına Ali Babacan müjdesi!

YENİ ÖĞRENDİMAnketler ortalığı sardı sarmasına ama durum AKP adına pek iç açıcı değil. En son gördüğüm anket MAK’a ait. Mehmet Ali Kula’nın yöneticiliğini...

YENİ ÖĞRENDİM

Anketler ortalığı sardı sarmasına ama durum AKP adına pek iç açıcı değil.
En son gördüğüm anket MAK’a ait.
Mehmet Ali Kula’nın yöneticiliğini yaptığı bu şirket Erdoğan’a çok yakın olarak biliniyor.
Kula’nın saraya girip çıkmasında hiçbir sıkıntı yok.
MAK’ın araştırmasında Erdoğan yüzde 51’le ilk turda seçiliyor. Buna karşı AKP’nin oyu düşük. AKP bu durumu HDP’nin barajı aşamaması sayesinde kurtarıyor. 70 kadar milletvekili aslında Meclis’te azınlıkta kalan AKP’yi 300’ün üzerine taşıyor.
Diğer AKP’li anket şirketleri ise Erdoğan’ı oranını çok daha yukarıda tutuyor.
Referandum öncesi “Evet oranı yüzde 61 olacak” diyen ve ondan sonra pek görünmeyen ama şimdi bir anda tekrar ortaya sürülen Adil Gür, Erdoğan’ın ilk turda yüzde 54-56 ile seçileceğini söylüyor.
Kısacası anketler üzerinden algı operasyonu başlamış durumda.
Seçim gecesi uzun süre Erdoğan’ın yüzde 55’lerin üzerinde seyrettiğini izlerken tv ekranlarından şaşırmayın.
Buna karşı ekonomi kötüye gidiyor.
Yandaş medya döviz fiyatlarındaki fırlamayı haber bile yapmıyor bunun yerine “Dolarda sert düşüş, spekülasyonun önüne geçildi, döviz fiyatları sakinleşti” başlıklarıyla duyuruyor.
Tabii hem parası olmayan hem de dövizle ilgili olmadığını düşünen vatandaşlar için bunlar cazip haberlermiş gibi geliyor ilk bakışta.
Buna karşı parası olan, yurtiçinde ve yurtdışında iş yapan insanlar ise tedirgin.
Erdoğan’ın sarayda yalnız kaldığını ekonomi yönetiminin de beceriksiz olduğunu gören bu kesimin şikayetleri Erdoğan’a kadar ulaşmış artık.
Hafta başında İstanbul’un önemli işadamlarından biriyle iftarda buluştuk, masada yine iş dünyasından isimler vardı.
Bu işadamı dedi ki “İyi haberler aldık, Tayyip Bey başkan yardımcısı olarak Ali Babacan’ı düşünüyormuş, ekonomiyi ona teslim edecekmiş.”
Bu sözler masada yüzlerin gülümsemesine yol açtı. Herkes bu haberi çok olumlu bulduğunu söylemeye başladı.
“Ali Babacan çok mu iyi?” diye sordum.
Davet sahibi işadamı “İyi sayılır, ama Erdoğan ve yeni ekibiyle yan yana koyarsan dahi bile diyebiliriz” cevabını verdi.
Anladığım kadarıyla iş dünyası Erdoğan’ın ekonomiye müdahalesinden çok rahatsız. Çünkü ekonomiyi bilmediğine ve güç kullanarak bazı sorunların üstesinden gelebileceğini inandığını düşünüyorlar.
Babacan’ın farkı ise hem ekonomiden anlaması hem de kurallara sadık kalarak zorlayıcı tavırlara prim vermemesi.
İş dünyası Erdoğan’ın ekonomiyle baş edemeyeceğine inandığı gibi muhalefetin de henüz ortaya ciddi bir ekonomik plan ve bunu yönetecek bir ekibi sunmadığını düşünerek “Ali Babacan formülü yine de en iyisi” fikrinde.
Erdoğan’ın, Ali Babacan müjdesi iş dünyasında yeniden AKP umudu yaratır mı?
Erdoğan’ın saldığı korkunun altında ezilen iş dünyasının eli mahkum. Babacan adı hiç olmazsa “kendilerini rahatlatmaları” açısından önemli bir havuç olarak nitelenebilir.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar