İş artık kendi seçmenine “münafık” demeye geldi

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLERÖnce biraz yumuşak giriş yapmak için bir espriyle başlayayım. Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana ama parlamento seçiminde AKP’den başka bir partiye oy...

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

Önce biraz yumuşak giriş yapmak için bir espriyle başlayayım.
Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana ama parlamento seçiminde AKP’den başka bir partiye oy vereceklerini söyleyenler var. Bunlar münafıktır” dedi ya. Bir CHP’li dostuma “Kimi kastediyor acaba?” diye sorduğumda hiç düşünmeden “Devlet Bahçeli’yi tabii” dedi.
“Nereden çıkardın bunu?” dediğimde ise şu esprili cevabı verdi: “Bahçeli aday çıkarmadığına göre cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan’a oy verecek. Ama sıra milletvekili seçimine gelince MHP’ye vermeyecek mi? Bu durumda münafık o olmaz mı?”
Güldük tabii, ama bunun gerçek tarafı da yok mu? Öyle ya Bahçeli gerçekten oyunu Erdoğan’a verecektir ama parti olarak MHP’yi tercih edecektir herhalde.
Peki, Erdoğan gerçekte kimleri işaret etti?
Çok açık söyleyeyim AKP içinde böyle bir hava olduğunu en azından ben bilmiyordum.
Erdoğan’ın öfkeli sözleri sayesinde bir “AKP gerçeğini” öğrenmiş oldum.
Kısa bir araştırmadan sonra şunu gördüm; AKP içinde oyunu partiye vermeyeceğini açıkça söyleyen bir kişi gördüm. O da Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile tanınan gazeteci Atılgan Bayar.
Bu konuda birkaç tweet atmış. Atılgan Bayar “Ak Parti’ye hayır Erdoğan’a evet” diyor.
Sanıyorum Atılgan Bayar bu görüşü temsil edenlerin sözcüsü durumunda.
Elbette AKP’nin içinin nasıl olduğunu bilmemiz çok zor.
Neler olup bittiğini bu tür açıklamalarla ve Genel Başkan Erdoğan’ın gösterdiği tepkilerle öğrenebiliyoruz.
Gördüğüm kadarıyla bu kez AKP’de işler çok zor.
Muhtemelen birçok partili artık AKP’nin ömrünün dolduğuna inanıyor.
Ancak aynı kişiler Erdoğan’ın gitmesine de şu aşamada pek razı değiller. Ondan başkasının cumhurbaşkanı olacağına inanmıyorlar, başkasına güvenemiyorlar.
Ama yeni sistem işte öyle değil. Her ne kadar yeni rejimle parlamentonun ağırlığı ortadan kaldırılıyorsa da başkan seçilen kişi eğer parlamentoda çoğunluğu arkasına alamazsa çok ciddi sıkıntı yaşayacak.
Erdoğan başkan olması halinde parlamentoda çoğunluğu elinde tutamazsa iktidarını yürütemeyeceğine inanıyor.
Çünkü Erdoğan ülkeyi kuracağı hükümet ve çıkaracağı cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile yönetmeyi planlıyor. Bunun için de parlamento desteğine ihtiyacı var.
Belli ki Erdoğan’ı endişelendiren hatta korkutan durum bu. Gerçekten pek çok seçmen “Erdoğan’a tamam ama AKP yetti artık” diyebilir.
Vatandaş iyi niyetiyle yapacağı bu tasarrufun Erdoğan için bir dehşet tablosu olacağını düşünmez bile.
Erdoğan bu tabloyla karşılaşmamak için “kendi seçmenine, kendisini sevenlere” bile “münafık” diyecek kadar ileri gidebiliyor.
NOT: Münafık sözlük anlamı olarak arabozucu, bölücü anlamına geliyor. Ancak bu kelime ülkemizde dini olarak daha anlamlı bir karşılık buluyor. Dinen münafık Müslüman olmadığı halde Müslüman gibi görünen ve insanları kandıran olarak tanımlanıyor. Böyle yapan münafıklar da “kafir” kabul ediliyor. Erdoğan kelimeyi sözlük anlamında mı dini anlamda mı kullanmıştır sizce?

ŞAŞIRDIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar