İran bizden iki şey istiyor

1- Suudilerle yakınsınız konuşun biraz sakin olsun 2- Kürtler bağımsız devlet ilan ediyor ortak tavır alalım YENİ ÖĞRENDİM Hafta başından bu yanan Ortadoğu ve Körfez Bölgesi çok...

1- Suudilerle yakınsınız konuşun biraz sakin olsun

2- Kürtler bağımsız devlet ilan ediyor ortak tavır alalım

YENİ ÖĞRENDİM

Hafta başından bu yanan Ortadoğu ve Körfez Bölgesi çok karışık. Suudi Arabistan ve Mısır'ın başını çektiği 9 Müslüman ülke Katar'a karşı diplomatik ambargo uygulamaya başladı.
Türkiye Tayyip Erdoğan'ın ağzından yaptığı ilk açıklamada “Burada bir oyun oynanıyor ama tespit edemedik” dedikten hemen sonra Katar'ın yanında olduğunu bildirdi. Ardından da daha önce yapılmış olan Katar'da Türk üssü kurulmasına ilişkin anlaşma metni alel acele Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirildi ve yürürlüğe sokuldu.
Tam bu sırada dünya Katar'la ilgilenirken İran'dan çok şaşırtıcı bir terör eylemi haberi geldi. IŞİD militanları eş zamanlı olarak hem Humeyni'nin mezarında bomba patlattı hem de İran Parlamentosuna silahlı saldırı düzenledi. Sonuçta 4 terörist öldürülürken 12 İranlı da hayatını kaybetti.
İşte bu kargaşanın yaşandığı günün akşamı İran Dışişleri Bakanı Zafir Ankara'ya sürpriz bir ziyaret yaptı. Daha önceden planlanmamış bu resmi ziyarette Zafir Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü ve ülkesine döndü.
Görüşmeden sonra yapılan resmi açıklamalarda iki ülkenin son günlerde bölgede yaşayan olayları masaya yatırdıkları belirtilerek “sorunların barışçıl yöntemlerle ve diyalogla çözülmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı” bildirildi.
İktidara yakın gazetecilerden “görüşmenin perde arkasını öğrenir miyiz” diye bekledim ama bu konuda hiç haber yayınlanmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar