İktidar, Cumhuriyet düşmanlarına Cumhuriyet reklamı ile ulufe dağıttı

KAFAMI BOZAN ŞEYLERBöyle rezalet az görülüyor. Kendi kurucusuna, kendi cumhuriyetine ve değerlerine düşman bir medya kesimi bizzat bu iktidarın eliyle zenginleştiriliyor. Dün Cumhuriyet Bayramı’nı kutladık. Gazetelerde...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Böyle rezalet az görülüyor.
Kendi kurucusuna, kendi cumhuriyetine ve değerlerine düşman bir medya kesimi bizzat bu iktidarın eliyle zenginleştiriliyor.
Dün Cumhuriyet Bayramı kutladık.
Gazetelerde Cumhuriyet Bayramı ile ilgili sayısız reklam vardı.
Araplardan “devlete” geçen Türk Telekom ise Cumhuriyet Bayramı’nda yandaş gazetelerin kurtarıcısı oldu.
Bütün yandaş gazetelerin sürmanşetinde boy gösteren ve Atatürk’e yer verilmeyen Türk Telekom reklamında “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” yazıyordu.
Bu reklam Sözcü, Korkusuz, Cumhuriyet, Birgün, Yeniçağ ile birlikte Aydınlık’ta yayımlanmadı.
Bu gazetelerin dışında kalan ve varlık nedenleri “iktidara destek” olan biri hariç tüm gazetelerin sürmanşetinde bu reklam vardı. (Reklam Gül- Davutoğlu’na yakın olduğu ileri sürülen Karar’da yoktu)
Tam tepesinde bu reklam olan Akit, Türkiye, Diriliş Postası, Millet, Yeni Söz, Yeni Asya gazetelerinde Cumhuriyet Bayramı ile ilgili tek satır haber yoktu.
Cumhuriyet düşmanı olduklarını saklamayan bu gazeteler sıra “avanta para kazanmaya” gelince hiçbir itirazda bulunmadan birinci sayfalarının en tepesini Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasına ayırmışlardı.
Böylelikle bu gazetelerin birinci sayfalarını görenler, reklamı reklam olarak değil gazetenin Cumhuriyet Bayramı kutlaması olarak algıladı doğal olarak.
Gerçekten böyle bir rezalet herhalde medeni hiçbir ülkede yaşanmaz.
Buna önce kamuoyları, tepki gösterir.
Kendi kuruluşuna düşman olanların varlığı elbette çok üzücü ama bunun bir de üstüne iktidarın ulufe dağıtır gibi yarattığı reklam kaynaklarıyla paraya da dönüştürülmesi üzücü olmanın çok ötesinde utanç verici.
Ayrıca Cumhuriyet düşmanı iktidar yandaşı bu gazeteler, iç sayfalarına da sayısız reklam almakta bir sakınca görmemişler.
Çoğu yine devlet kuruluşu olan şirketlerin Cumhuriyet Bayramı reklamları elbette muhalif gazetelerde hiç yer almazken, çoğunun adını bile bilmediğiniz yandaş gazetelerin iç sayfalarını doldurdu dün.
Hiçbir ilkesi olmayan, ortak değerleri Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı olan bu medyanın hali mide bulandırıcıdır.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar