İki hafta önce; “Ya PYD ya Türkiye” Şimdi; “Bizi aynı kefeye koyamazsın”

ANALİZ İki hafta önce; “Ya PYD ya Türkiye” Şimdi; “Bizi aynı kefeye koyamazsın” Askerimizi “IŞİD'i takip ve yok etmesi için” Suriye'ye sürdük.Medya bir anda “kahramanlık...

ANALİZ

İki hafta önce; “Ya PYD ya Türkiye” Şimdi; “Bizi aynı kefeye koyamazsın”

Askerimizi “IŞİD'i takip ve yok etmesi için” Suriye'ye sürdük.
Medya bir anda “kahramanlık öyküleriyle” doldu. Türk askeri kahramanca Suriye topraklarında yürüyordu, IŞİD çaresiz kaçıyordu.
Oysa bir gün sonra anladık ki, askerimiz tek kurşun bile atmadan Cerablus'a girmişti. Hiçbir direnişle karşılaşmamıştık. Garip olan, ortada tek IŞİD'li bile yoktu.
Sanki buhar olup uçmuşlardı.
Sonra işin rengi değişti. Askerimizi PYD'nin üzerine sürdüler.
Medya yine kahramanlık öyküleriyle doldu. Kahraman askerimiz PYD'ye haddini bildiriyordu. 25 terörist öldürülmüştü.
Oysa aynı sırada Türk tankları PYD tarafından vurulmuş, bir askerimiz şehit olmuştu.
Anadolu Ajansı “Suriye'deki ilk şehidimiz” diye duyurdu haberi. Belli ki bundan sonra daha çok şehit geleceğine inanıyorlar.
Askerimizin PYD üzerine sürülmesi üzerine önce Amerika ayağa kalktı. Dedi ki “Biz sana IŞİD'e müdahale için izin verdik. Derhal bu saldırıları durdurun.”
Rusya canının sıkıldığını bildirdi. PYD'ye kendilerinin de önem verdiğini söyledi.
Beklenmedik bir şekilde İran da devreye girdi. O da “Türkiye Suriye topraklarını derhal terk etmeli” açıklaması yaptı.
Bunlara karşı iktidarımız sessiz kaldı. Adeta “Siz ne derseniz deyin” havasındaydı.
Ancak dün itibarıyla yeni bir gelişme oldu ve Amerika Türkiye'nin yapılan uyarılar sonunda PYD ile ateşkes anlaşması yaptığını açıkladı ve “bölgede sessizlik sağlandı” dedi.
Bütün bu yazdıklarımı birkaç gün içinde yaşadık.
Hepsine birden bakınca, medyamızın kahramanlık diye adlandırdığı olayların aslında Türkiye'nin gururunu nasıl yerle bir ettiğini, dünyanın hiçbir ülkesinde en küçük bir itibarımızın kalmadığını açıkça gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar