Hulusi Akar vakası (3) “Kim sızdırdı?”

ANALİZ Genelkurmay Başkanı ile MİT Müsteşarı Amerika'dalar. Tayyip Erdoğan'ın “Trump'la görüşeceğini” açıklamasından sonra bu ikili yanlarına sarayın başdanışmanını da...

ANALİZ

Genelkurmay Başkanı ile MİT Müsteşarı Amerika'dalar. Tayyip Erdoğan'ın “Trump'la görüşeceğini” açıklamasından sonra bu ikili yanlarına sarayın başdanışmanını da alarak Amerika'ya uçtular.
Hangi konuda ne tür bir pazarlık yapıldığını bilmiyoruz, muhtemelen Erdoğan'ın gezisinden sonra ortaya çıkacaktır.
Erdoğan adına Amerika'ya giden Genelkurmay Başkanı ile ilgili bir dizi fotoğraf yayınlandı son 10 gün içinde biliyorsunuz.
Bu fotoğraflardaki diğer “ünlü” isimler eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saray başdanışmanlarından Şükrü Karatepe ve gazeteci Fehmi Koru idi.
Bu dörtlünün 50 yılı aşkın süre öncesinden arkadaş olduklarını bu arkadaşlığın lisede sınıf arkadaşlığından kaynaklandığını kamuoyu yeni öğrendi.
Tabii merak neredeyse 50 yıl sonra bu fotoğrafların neden oraya çıktığı idi.
Bu soruyu sormak elbette mantıklı. Çünkü fotoğraflar içinde bulunan kişilerin kendiliklerinden açıklaması ile gerçekleşmedi. Fotoğraflar medyaya servis edildi.
Bundan önce yazdığım iki yazıda fotoğrafların neden servis edildiğini herkes gibi merak ettiğimi belirterek “eş zamanlı olarak Orgeneral Akar'la ilgili tescilli cemaatçilerin bir yıl önce kendisini öven tweet'lerinin de yeniden servis edilmesinin bir cemaat operasyonu olduğu hissi yarattığını” yazmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar