Hey Hürriyet; görevin yandaşlık komik duruma düşmeyeceksin

KAFAMI BOZAN ŞEYLERDoğan Grubu Demirören’lere devredildi ya, yayınlardaki değişiklik hemen göze çarpıyor. Hürriyet, Kanal D, CNN Türk Posta Doğan Grubunun elindeyken saraya boyun eğiyordu. Yoksa açıktan...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Doğan Grubu Demirören’lere devredildi ya, yayınlardaki değişiklik hemen göze çarpıyor.
Hürriyet, Kanal D, CNN Türk Posta Doğan Grubunun elindeyken saraya boyun eğiyordu. Yoksa açıktan yandaşlık pek yapılmıyordu. Her şeye rağmen meslek ahlakına uymaya çalışanlar daha fazlaydı.
Şimdi durum değişti tabii. Artık bu tür meslek ahlakı, namus falan gibi kavramların pek önemi yok.
Doğan yayınları şimdilik Sabah gibi dibe vurmadı ama yavaş yavaş yandaşlık eğitiminden geçip gerçek yerine doğru yürüyor.
Aşağıdaki haberi Hürriyet’in dünkü internet sitesinden aldım.
Hürriyet İnternet Servisi günlerdir tartışılan bir habere son noktayı koymuş.
Bir saray danışmanı Genelkurmay Başkanı’nın Abdullah Gül’e gönderilmesinin “içyüzünü” açıklamış.
Gelin haberi birlikte okuyalım;
“Ankara kulislerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaptıkları ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğu yansıdı. Edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 24 Nisan 2018’de İstanbul’da 3. Kolordu Karargâhı’nı ziyaret etmesinin ardından Abdullah Gül’ü de ziyaret etti.
Görüşmenin Gül’ün 3. Kolordu Karargâhı’nın bitişiğinde bulunan ofisinde gerçekleştiği belirtiliyor.
Ziyarette o sırada İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da hazır bulunduğu bilgisi edinildi. Kaynaklar, söz konusu görüşmenin, basında yer alan bazı iddiaların aksine, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün evinde değil, ofisinde gerçekleştiğini belirtti. Nezaket ziyaretiyle ilgili olarak ileri sürülen baskı, tehdit ve şantaj şeklindeki iddiaların gerçekle hiçbir alakası bulunmadığı ifade edildi.”
Vay vay vay.
Nasıl da alay ediyorlar değil mi hepimizle?
Meğer Genelkurmay Başkanı 3. Kolordu Karargahı’na gelmiş. İşe bakın ki yanında sarayın danışmanı İbrahim Kalın da varmış. Her nedense? (Kimbilir belki Erdoğan ‘bu adamı yalnız başına bırakmayın’ diyordur, ne bileyim.)
Bir de bakmışlar, aaa yan tarafta Gül’ün ofisi yok mu. “Gelmişken nezaket gösterelim” demişler.
Ba ba ba ba ba…
Saray danışmanıyla genelkurmay başkanı bu nezaket ziyareti sırasında baskı tehdit ve şantaj falan yapmamışlar, bunların hepsi münafıkların uydurmasıymış.
Kaynak nedir?
Orası belli değil. “Ankara kulisleri” deyince anlayın artık.
İyi de koskoca Hürriyet neden bunu Abdullah Gül’e veya Genelkurmay Başkanı’na sormaz ki?
Haydi onlar cevap vermiyorlar, yahu bu grupta başı sıkışınca saray danışmanlarını arayan yazarlar, sunucular, temsilciler yok mu?
Neden biri bile “İbrahim abi gerçekten Gül’e gittiniz mi, gittiyseniz ne konuştunuz?” diye sormuyorlar acaba?
Hürriyet yandaşlığı yeni yeni öğreniyor. Bunlar acemilik günleri tabii ama sonuçta 50 yıllık gazete, yandaşlık yapayım derken yalakalığı bile geçip komik olmamalı.
NOT: Hürriyet’in bu komik haberinden sonra Gül cuma namazı çıkışında konuştu ve bu haberde yazılanların aynısını söyledi. Üstelik “Zaten Ankara’dan açıklama yapılmış” dedi. Oysa öyle bir açıklama yok. Belli ki çok sıkıştılar ve haberi doğrulamak için bu yolu seçtiler. İyi de bu haber yüzünden Habertürk’teki işinden edilen gazeteci ne olacak? Habertürk yönetimi yaptığından utanacak mı? Gerçi kimsede utanma kalmadı o da ayrı ya.

YENİ ÖĞRENDİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar