Hedefimiz Amerikan askeri değil ama ya karşımıza onlar çıkarsa?

Bİ SORALIM BAKALIMHedefimiz Amerikan askeri değil ama ya karşımıza onlar çıkarsa?Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Amerika’ya kar­şı çok sert konuştu. Diyeceksiniz ki “zaten hep böyle değil mi...

Bİ SORALIM BAKALIM

Hedefimiz Amerikan askeri değil ama ya karşımıza onlar çıkarsa?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Amerika’ya kar­şı çok sert konuştu.
Diyeceksiniz ki “zaten hep böyle değil mi, eeeeyyy Amerika diye hep sesini yükseltmiyor mu?”
Hayır, aynısı değil bu kez.
Erdoğan ilk kez “yaptırımdan” söz ettiği gibi bunun zamanını da verdi.
“Birkaç gün içinde Fırat’ın do­ğusuna operasyon başlatacağını ve bölgenin terörden temizlene­ceğini” canlı yayında açıkladı.
Böylesi hiç olmamıştı.
Eğer bu kez ciddiysek Türk askeri Suriye topraklarına ne Ameri­ka’dan ne de Rusya’dan izin almadan ilk kez girmiş olacak.
Erdoğan uzun süredir Amerika’nın PYD yapılanmasını “terör” olarak görmediğinden yakınarak söylediği şu sözler Amerika için yenilir yutu­lur değildir.
“Güneyimizde terör koridorunu inşa etme­nin gayreti içindeler. Biz bunlar teröristtir di­yoruz. Başta ABD stratejik ortaklarımız bunlar terörist değildir diyor. Bunlar PKK’nın yan kollarıdır. Siz bizimle ne­den hareket etmiyorsunuz da onlarla hareket ediyorsunuz? NATO’da beraber değil miyiz? Bu konuda ABD ile derin görüş ayrılığı yaşadığımız herkesin bildiği bir gerçektir.”
Erdoğan ardından çok uzun süredir beklenen açıklamasını nihayet yaptı ve dedi ki; Fırat’ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır.”
Erdoğan’ın ilk kez bir yaptı­rıma da girişmesi elbette çok önemli bir gelişmedir.
Ancak kendisi özellikle altını çizdiği için bir noktayı çok me­rak ettiğimi de belirtmeliyim.
Cumhurbaşkanı askeri ope­rasyon sırasında Amerikan as­kerlerinin hedef alınmayacağını söylüyor.
Oysa hepimiz biliyoruz ki bu bölge­de terörist olarak nitelediğimiz PYD yapılanması Amerikan askerleri ile iç içe geçmiş durumda.
O halde operasyon başladığı andan itibaren PYD ile kurulacak sıcak temasta Amerikan askerinin bulunmaması mümkün değildir.
Bu durumda ne olacaktır?
Erdoğan Amerikan askeriyle çatışmadan kaçınacak mıdır yoksa “biz baştan söylemiştik” diyerek Amerikan askerinin de üzerinden geçecek midir?
Bölgede Amerikan ordusu ile sıcak bir çatışmaya girmenin Tür­kiye’ye yararı/zararı konusunda sarayın bir öngörüsü var mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar