Halkbank’a çok büyük ceza mı geliyor?

Bİ SORALIM BAKALIMEkonominin başına oturtulan damat Albayrak herkese “dövizle kira dönemi bitiyor” müjdesini verdiği açıklamalarında çok dikkat çekici bir şey daha söyledi. Neden gerek duydu bilmiyorum ama...

Bİ SORALIM BAKALIM

Ekonominin başına oturtulan damat Albayrak herkese “dövizle kira dönemi bitiyor” müjdesini verdiği açıklamalarında çok dikkat çekici bir şey daha söyledi.
Neden gerek duydu bilmiyorum ama Albayrak “Halkbank’a ceza geleceğini sanmıyorum. Ama gelirse bu siyasi olacaktır” dedi.
Zarrab davasının sona ermesinden sonra en azından kamuoyunun hafızasından neredeyse çıkıp gitti New York’taki bu dava.
Ayrıca ekonomi ile çok yakından ilgilenenler hariç zaten halkın önemli bölümünün zihninde Halkbank’a ceza kesileceği kavramı da yok.
Bakanın “durup dururken” diyebileceğimiz bir sırada “Halkbank’a ceza kesilmesini beklemiyorum” demesi bana çok manidar geldi.
Çünkü aklı başında ekonomi uzmanları özellikle bankacılık çevreleri davanın bittiği günden beri asıl bu konuyu düşünüyor.
Halkbank genel müdür yardımcısının hapse mahkum edilmesi ömrünün önemli bölümünü bir Amerikan hapishanesinde geçirecek olması burada kimsenin umrunda olmaz.
Bir tek ailesi üzülür o kadar.
Bankacıların ve ekonomi çevrelerinin beklediği şey, bu davanın sonucuna bağlı olarak Halkbank’a kesilecek cezanın miktarı.
Çünkü o miktar ekonomimizin geleceğini belirlemede önemli bir dönemeç olacak.
Eninde sonunda bu ceza gelecek.
Şu anda hâlâ gelmiyorsa belli ki Amerika bunu iktidara karşı “Demokles’in Kılıcı” gibi kullanıyordur da ondandır.
Damadın telaşı bundan olabilir.
Ve öyle sanıyorum ki miktar ne olursa olsun bunun Türkiye’ye vereceği zararı kamuoyunda “Amerika yine yaptı yapacağını” algısı oluşturarak savuşturma ve görmezden gelinmesini sağlama operasyonu hazırlanıyor.
Türkiye yine aynı zararı görecektir ama en azından vatandaş yine “dış güçler masalı” ile uyutulacak ve iktidarın bundaki sorumsuzluğu ve beceriksizliği örtbas edilecektir.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar