Hak gasbını alkışlıyorlar

KAFAMI BOZAN ŞEYLERCumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis grubunda konuşuyor. Milletvekillerinin tamamı yerlerini almış. Üst katlardaki bölümler ziyaretçiler tarafından tamamen doldurulmuş. Anadolu’nun...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis grubunda konuşuyor.
Milletvekillerinin tamamı yerlerini almış.
Üst katlardaki bölümler ziyaretçiler tarafından tamamen doldurulmuş.
Anadolu’nun çeşitli yerlerinden otobüslerle getirilen çoğu yoksul yurttaşımız Erdoğan’ın konuşmasını iki üç dakikada bir kesip alkışlıyor ve uzun süreli sloganlar atıyor.
Erdoğan sözü EYT’ye yani emeklilikle yaşa takılanlara getiriyor.
Diyor ki “20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak kişi, 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle şey olur mu? Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Ekonomide kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına yüklemek hakkımız var mı diye ben milletime soruyorum.”
Salon alkıştan yıkılıyor adeta.
Oysa Erdoğan açıkça “hak gasbını” anlatıyor kendisini çılgınca alkışlayanlara.
Muhtemelen Türkiye’nin her yanından taşınmış o insanların içinde emekliliği yaşa takılmış olan da var.
“Reisim” diye bağrına bastığı Cumhurbaşkanı’nın daha önce yasalarla kendisine verilmiş olan bir hakkı elinden aldığının gerçekten farkında mı bilemiyorum.
Şunu belirtmeliyim; çok erken emeklilik iyi bir şey değil. Hem çalışan açısından hem de bu yükü üstlenen devlet açısından.
Ancak bir olumsuzluğu düzeltirken bunu hak gasbı yaparak gerçekleştirirseniz hukuk düzeninin dışına çıkmış olursunuz.
Çok erken yaşta emekliliğin önüne geçilmesi için ille de bu hakkı kazanmış olanlar mağdur edilmemelidir.
Ama hepsinden önemlisi kitlelerin siyasi amaçlarla kendi çıkarlarını bile görmezden gelecek kadar uyuşturulmuş olmasıdır ki işte buradaki mağduriyeti bütün millet olarak ödemek zorunda kalacağız.

ÖNERİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar