Gül’ü bu kadar korkutan şey ne?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERCHP Grup Başkanvekili Engin Altay dün sabah Fox TV’de konuşuyordu. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın danışmanı İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay dün sabah Fox TV’de konuşuyordu. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın danışmanı İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı Abdullah Gül’e göndermesini demokrasiye ağır bir darbe olarak niteleyerek şöyle dedi Altay; “Bu ziyaret otomobille gerçekleştirilmiş değil, bendeki bilgilerin doğruluğu kesin bu ziyaret bir helikopterle Sayın Gül’ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir. Bu açık bir muhtıradır.”
Bundan bir süre sonra eski Cumhurbaşkanı Gül kameraların karşısına geçti ve “aday olma sürecinin sonlandığını” açıkladı.
Gül “Geniş bir mutabakat söz konusu olursa” adaylıktan kaçınmayacağını daha önce de belirttiğini söyleyerek “Temel Bey’in yaptığı temaslar sonucunda böyle bir mutabakatın olmadığı görülmüştür. Böylece adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir” dedi.
Gazetecilerden hiçbir soru almayacağını “çünkü polemik yapmak istemediğini” söyleyen Gül İbrahim Kalın’la Hulusi Akar’ın ziyareti ile ilgili hiçbir şey söylemedi.
Size açık bir şey söyleyeyim mi? Meral Akşener sayesinde direkten dönmüşüz aslında.
Eğer İYİ Parti lideri “Yok öyle şey, ben adaylıktan vazgeçmem” demese şu anda Abdullah Gül muhalefetin ortak adayı olarak ilan edilmişti.
Ne kokan ne bulaşan, hiçbir riske girmeden tepeden inme “kurtarıcı” muamelesi görmek isteyen bir kişi az kalsın herkesin adayı olacaktı.
Gerçi belki aday olacaktı ama saray danışmanı ve genelkurmay başkanının ziyaretinden sonra yine yan çizebilirdi.
Gül “nedense!” bu ziyaretle ilgili bir şey söylemiyor.
Belli ki AKP Genel Başkanı adına “helikopterle” ziyarete gelen ikili kendisini fena halde korkutmuş.
Muhtemelen Gül’ü çok sıkıştıracak bir konu var ortada.
Ortada dolaşan dedikodular “akçalı” bazı konular olduğu yönünde.
Aslına bakarsanız insan merak etmiyor değil.
Gül aileden zengin değil.
Eşi de öyle zengin falan değil.
Bugüne kadar çalışmışlığı da yok, çok genç yaşından itibaren siyasete girdi, şu anda yaşı 64, 30 yılı aşkın süredir milletvekilliği, başbakanlık, bakanlık, cumhurbaşkanlığı yapıyor.
Yani hepsi de “servet edindirmeyecek” maaşlı işler.
Kısacası bugünkü ultra lüks yaşamını kendisine sağlayacak bir birikim elde etmesi mümkün değil.
Cumhurbaşkanlığını bitirdikten sonra 20 milyonluk bir villaya taşındığı haberleri çıktı da kimse “nereden buldunuz bu kadar parayı?” diye sormadı.
Kim bilir belki sarayın ikilisi bu soruyu sormuşlardır. O da kalakalmıştır ve “Bitti adaylık sürecim” açıklamasını yapmıştır.

Bİ SORALIM BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar