Gülenist farklı Fetullahçı farklıymış

YENİ ÖĞRENDİM Tayyip Erdoğan'ın müthiş telaşa kapıldığı 17-25 Aralık yolsuzluk olayına kadar Fetullah Gülen'in etrafındakiler “cemaatçi” olarak nitelenirdi.İlk başlarda “Fetullah...

YENİ ÖĞRENDİM

Tayyip Erdoğan'ın müthiş telaşa kapıldığı 17-25 Aralık yolsuzluk olayına kadar Fetullah Gülen'in etrafındakiler “cemaatçi” olarak nitelenirdi.
İlk başlarda “Fetullah Gülen cemaati” tanımı kullanılırdı ama giderek cemaat tanımı oturmuştu. Onlarca cemaat olmasına rağmen “cemaat” dediğinizde bunun Fetullah Gülen'inki olduğu anlaşılırdı.
17-25 Aralık olayından sonra iktidar tarafı artık “cemaat” tanımından vazgeçti. Bunun yerine kullanılan isim “paralel yapı” oldu.

Cemaatten FETÖ'ye geçiş

15 Temmuz'dan itibaren ise cemaat-paralel yapı “FETÖ”ye dönüştü. Yani Fetullahçı terör örgütü.
Ardından müthiş operasyonlar başladı. Bir gecede binlerce kişi tutuklandı. Yüz bini aşkın kamu görevlisi tüm hakları ellerinden alınarak kapı önüne kondu.

Tabii şikâyetler de başladı. FETÖ'cü diye tutuklanan, kapı önüne konan, haklarında soruşturma açılan pek çok kişinin “mağdur” olduğu ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile “at izi it izine karıştı” diye yakınırken kimileri de “Bu bahane ile muhalif olarak bilinen herkes aynı torbaya konuyor” görüşünü savundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar