Gökten bir anda enflasyon düştü

ANALİZYandaş medyaya hayranım. Aslında AKP’nin yıllar öncesinden başlattığı “medyanın tamamını ele geçirme” operasyonunun amacı artık net biçimde görülüyor....

ANALİZ

Yandaş medyaya hayranım.
Aslında AKP’nin yıllar öncesinden başlattığı “medyanın tamamını ele geçirme” operasyonunun amacı artık net biçimde görülüyor.
Çünkü medya artık hiçbir gerçeği yansıtmıyor halde.
Her şey izleniyor sadece iktidarın propagandası yapılıyor.
Neredeyse bir aydır döviz krizi yaşıyoruz.
Yandaş medyanın ne gazetelerinde ne televizyonlarında bu haber yok. 10 gün üst üste tarihi rekorlar kıran dolardan hiç söz etmedi bu medya. Dolar fiyatı sanki bir yıldır kuruş artmıyormuş gibi ekonomi bölümündeki “sayısal durum” tabloları arasına kaldı.
Ardından enflasyonun geleceği biliniyordu.
Medyamız yine sessiz kaldı. Sanki kriz yokmuş gibi Türkiye’nin nasıl dünyanın cazibe merkezi haline geldiği anlatılıyordu haberlerde.
Hafta başından itibaren ise sadece yandaş medyayı izleyenler bir gecede ülkenin başına enflasyon düştüğünü sanıyorlardır herhalde.
Çünkü iktidar ve medyası bir anda “krizden” söz etmeye başladı.
Ama ne bahsetme?
Kriz değil siyasal oynaklık, fiyatların bu oynaklığa paralel olarak suni olarak artması ve bunun geçici olmasıymış meğer yaşadıklarımız.
İktidarımız ise her zaman olduğu gibi “gerekli adımları” atmaya başlamış.
Bu arada iktidarımız “gerekli adımları” atmasına rağmen nedense “topyekun bir savaştan” söz ediyor.
Aslında ekonomideki durum geçiciymiş ve kimseye bir zarar vermeyecekmiş ama yine de vatanımız için birlik ve beraberlik içinde olmalıymışız.
Yaklaşan tehlikeyi uzun zamandır dile getirenlere “hain, terörist, darbeci” gibi yaftalar yapıştıran, hileli hurdalı bir seçimden sonra “nasıl geçirdik” diye zırvalıklar yapanlar şimdi “birlik ve beraberlik ruhu içinde” haberlerinin bile olmadığı bir krize karşı mücadele verecekler.
İşin kötüsü bu kesim yine farkında bile olmayacak, olan yine halkı uyarmak için çırpınanlara olacak.
Bunu ne kadar sürdürebilerler ki?

ÜZÜLDÜM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar