“Geliyoruz Kandil” demek teröriste “sen kaç oradan” demektir

MERAK ETTİĞİM ŞEYLEREkonomide ve iç politikada sürekli yalpalamaya başlayan AKP son günlerde gözleri tekrar dışarıya çevirmeye çalışıyor. Sanıyorum “Nasıl olsa dış olaylar konusunda...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Ekonomide ve iç politikada sürekli yalpalamaya başlayan AKP son günlerde gözleri tekrar dışarıya çevirmeye çalışıyor.
Sanıyorum “Nasıl olsa dış olaylar konusunda kitlemiz çok duyarlı değil, bir iki milliyetçi bir iki de militarist slogan attığımızda bize inanıyorlar” diye düşünüyorlar.
Son günlerde sınırımızın dışındaki PKK’ya yönelik operasyonlar gündemde tutuluyor.
Afrin destanı gibi şimdi de Irak topraklarında destan yazmak üzereyiz.
Ordumuz Irak topraklarında operasyonlar yapıyor, medyaya göre de adım adım ilerliyor.
Teröristlerin yönetici isimlerinin yaşadığı Kandil Dağı’nın da kuşatıldığı ileri sürülüyor.
Ama bunlar sadece gazete haberleri olmakla kalmıyor artık.
Devletin etkili ve yetkili kişileri de bu destan korosuna katıldılar.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ önceki gün “Kandil’e her an baskın yapılabileceğini ve dağın artık elimize geçirileceğini” açıkladı.
Seçim anketleriyle morali bozulan AKP katlarında bu haber ciddi bir moral etkisi yarattı elbette.
Ancak anlamadığım şey şu; Eğer ordumuz Kandil’e operasyon yapacaksa herhalde bunun açıklanmaması gerekir.
Çünkü böyle bir operasyonun açıklanması halinde Kandil’deki teröristlerin boş durmayacağı ya önlem alarak Türk ordusuna tuzaklar hazırlayacağı ya da kaçıp saklanacakları en aptal tarafından bile görülür öyle değil mi?
Peki, yıllardır aranan PKK liderlerine bu kadar yaklaştıysak ve her an bir operasyonla bunlar ele geçirilecekse bunu niye adeta davul zurna çalarak ilan ediyorlar ki?
Yıllar önce bir suikast timinin Suriye’ye sızdığı Abdullah Öcalan’ın Şam’da yaşadığı eve bombalı saldırı yapacağı öğrenilmişti.
Bu bilginin bir siyasi parti lideri tarafından Abdullah Öcalan’a haber verildiği, terör örgütü liderinin de son anda evden ayrıldığı ileri sürülmüştü.
Suikast timinin hazırladığı bomba patlamış ve Öcalan’ın kaldığı ev ağır hasar görmüştü ama ne çare ki Öcalan çoktan gitmişti.
O olay doğru muydu yoksa bir şehir efsanesi miydi, hâlâ bilmiyorum ama bu kez gerçek olduğu kesin çünkü açıklama bizzat hükümetin başındaki kişi tarafından yapıldı.
İnsan ister istemez merak ediyor; “Kandil’de artık terörist kalmadı mı, operasyon lafları ile millet yine oyalanmak mı isteniyor yoksa özellikle kaçsınlar ve kovalamaca devam etsin diye bu açıklamalar kasten mi yapılıyor?”

KOMİK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar