Ey CHP bilesin ki halk çok öfkeli

ANALİZ Referandumdan bu yana CHP'de sular durulmuyor. CHP içinden farklı sesler yükseliyor.Kimi genel başkanın istifasını istiyor, kimi hemen bir kurultay talep ediyor, kimi adaylar konusunda fikir beyan ediyor.Genel başkan “olağan...

ANALİZ

Referandumdan bu yana CHP'de sular durulmuyor. CHP içinden farklı sesler yükseliyor.
Kimi genel başkanın istifasını istiyor, kimi hemen bir kurultay talep ediyor, kimi adaylar konusunda fikir beyan ediyor.
Genel başkan “olağan kurultay” yapılacağını açıklarken parti içinde kavga istemediğini yapanı kapı önüne koyacağını söylüyor.
Şimdi size bu konudaki gözlemlerimi aktaracağım.
CHP genel merkez yönetimi de, diğer yöneticileri de şunu bilmeliler; “Referandum gecesinden bu yana sokaktaki halk çok öfkeli.”
Bu öfkenin kaynağında yatan nedenler şunlar;
Halk CHP'nin hukuk mücadelesini takdirle karşılıyor ama hemen herkesin ısrarla “Yüzde 49'dan” söz etmesine çok kızıyor. Referandumda “hayır” diyenler “Biz sandıkta kazandık ama YSK evet açıkladı, CHP her fırsatta yüzde 49 diyerek bu durumu legal hale getiremez” diyor.
Hayır diyenler CHP'nin referandum öncesi sağduyulu ve sakin tavrını büyük beğeni ile karşıladıklarını söylerken referandumdan sonra herşeyi kabullenmiş ama zorunlu olarak hukuk mücadelesi sürdürüyor görüntüsü vermesinden çok rahatsız.
Hayır diyenler CHP içindeki karşılıklı atışmaları, ağır sözleri, sonuç alınamayacağı bilinen çekişmeleri hayret içinde izliyor, “oysa asıl büyük kavga AKP'de yaşanıyor, herkes iktidar partisindeki büyük hesaplaşmaya gidileceğini biliyor buna rağmen sanki CHP'de çatlak var görüntüsü verilmesinin anlamı ne?” diye soruyor.
Sadece dün yaşadığım bir olaydan örnek vermek isterim.
Halk TV'deki Yazıişleri programı başladığı sırada CHP Milletvekili Muharrem İnce ve 14 milletvekilinin basın toplantısı yaptığı haberi geldi. Bunun üzerine bu toplantıyı canlı yayınladık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar