Evladım “baban dinsizlerle mi ortaktı” denirse ne yapacaksın?

YENİ ÖĞRENDİMÖnceki hafta Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan çıktı bir açıklama yaptı. Dedi ki “Saadet’e verilen oylar dinsiz CHP’ye gider.” Akıl alır gibi değildi bu sözler....

YENİ ÖĞRENDİM

Önceki hafta Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan çıktı bir açıklama yaptı.
Dedi ki “Saadet’e verilen oylar dinsiz CHP’ye gider.”
Akıl alır gibi değildi bu sözler.
Saadet Partisi’nden ayrı hareket eden Fatih Erbakan ve arkadaşlarının bu kadar radikal bir çıkış yapmasını kimse beklemiyordu.
Nitekim bu sözler Saadet Partisi’nde de ciddi rahatsızlık yarattı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim KRT’de Çağlar Cilara’nın programında “Fatih Erbakan CHP ‘nin dinsiz olduğuna nasıl karar veriyor? Müslüman olup olmadığı bizi ilgilendirmez. Çok büyük bir ayıp. Camide yanımıza bir CHP ‘li gelince saf mı değiştiriyor?” dedi.
Ancak Fatih Erbakan’ın sözlerine siyasi hareketi yürüttüğü Necmettin Erbakan Vakfı’nın üyelerinden de tepki geldi.
Erbakan’ın en yakın dostlarından ve Milli Selamet Partisi’nin bakanlarından İsmail Müftüoğlu’na rastladım hafta içinde.
Müftüoğlu’na oturduğumuz yer yakın olduğu için Beylerbeyi’nde sıkça rastlarım. Uzun olmasa da mutlaka sohbet ederiz, günü değerlendiririz.
Müftüoğlu Necmettin Erbakan Vakfı ile yakın temasta, Saadet Partisi ile artık bağı yok.
Ancak AKP iktidarına da hiç sıcak bakmadığını biliyorum.
Referandum sürecinde Anadolu’da bir çok kente giderek konferanslar vermiş ve kendilerine yakın olan kitleleri “hayır” demeleri için ikna etmeye çalışmıştı.
Son karşılaşmamızda “Sevgili bakanım, ne oldu böyle, AKP saflarına mı geçtiniz?” diye takıldım.
Müftüoğlu ciddiyetini hiç bozmadan “Olur mu öyle şey?” dedi.
Ben de “Peki, Fatih Erbakan nereden çıkardı bu dinsiz CHP söylemini” diye üsteledim.
Baktım İsmail Müftüoğlu’nun canı biraz sıkkın.
“Konuştum kendisiyle” dedi. “Sözlerinin yanlış anlaşıldığını, basının da konuyu saptırdığını söyledi” diye devam etti.
“Aman değerli bakanım” dedim “Saadet’e verilen oylar dinsiz CHP’ye gider sözünün neresi çarpıtılır ki, hep aklımızla alay ediyorlar” dedim gülerek.
“Haklısın, ben de öyle söyledim” dedi Müftüoğlu, sonra da şunu anlattı.
“Fatih’e (Erbakan) söylediğinin doğru olmadığını anlattım. Sonra da biri çıkar da sana babanın CHP ile koalisyon kurduğunu hatırlatarak ‘yani baban dinsizlerle mi ortaklık yapmıştı?’ diye sorarsa verecek bir cevabının olup olmayacağını sordum. Sessiz kaldı.”
Anladığım kadarıyla oy desteği fazla olmasa da Fatih Erbakan ve Necmettin Erbakan Vakfı’nın Milli Görüş çizgisindeki vatandaşlar üzerinde ciddi bir etkisi var.
Bana göre Fatih Erbakan söylediğinin yanlış olduğunu fark etti ve konunun üzerinde daha fazla durmadı.
Tabii Saadet Partisi İl Başkanı’nın açıklamalarından komplekse kapılıp da “dinsiz CHP” söylemini yeniden alevlendirirse bilemem tabii.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar