Erdoğan’ın kafası çok karışık

ANALİZŞu cümle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait; “Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim’i gösterdi değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok....

ANALİZ

Şu cümle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait;
“Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim’i gösterdi değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris’i görmüyor. Niye görmüyorlar? Onların lekelenmesini istemiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de dünya bunu takip ediyor.”
Ne demek istiyor burada Cumhurbaşkanı?
Anladığım kadarıyla şunu söylüyor;
“Gezi olayları sırasında dünya medyası gösterileri canlı olarak yayınlamıştı. Göstericilerden yana tavır alınmıştı ve hükümetimiz suçlanıyordu, oysa Fransa’da hükümete bir şey dememek için gösterileri hiç yayınlamıyorlar bile.”
Bu bilgi aslında doğru değil.
Çünkü Paris’teki olaylar bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Amerikan medyasının da en önemli haberleri arasındaydı.
Ancak Erdoğan belli ki eğitimi, bilgi ve kültürü, gelir düzeyi düşük ama kalabalık parti tabanına yine “dış güçlere karşı dik duran adam” rolü oynuyor gibi yine.
Çünkü benzetme yanlış.
Belli ki bir kafa karışıklığı var.
Erdoğan Gezi olaylarından nefret ediyor.
Gezi olayını bir terör eylemi gibi görüyor.
Aynı şekilde Paris olayları da Erdoğan’a göre bir terör olayı ve zaten konuşmasında “Paris’te terör eylemleri var” diyor.
Ama aklı hep Gezi’de olduğu için diğer ülkelerin tıpkı Gezi’de yaptığı gibi hükümeti suçlamalarını bekliyor ve bunun olmadığını görünce de “İşte” diyor “Taksim meraklıları Paris’i görmüyor.”
Yani Erdoğan’a göre diğer ülkelerin bu olaylar nedeniyle Fransa Hükümeti’ni suçlamaları gerekiyor.
Ama bunun mantığı yok. Çünkü eğer Paris olayları gerçekten terör eylemiyse diğer ülkeler hükümeti neden suçlasın?
Oysa Erdoğan Paris’teki olayları “terör” olarak nitelerken hükümetinin Dışişleri Bakanı, Fransa Hükümeti’ni suçluyor ve “hak arayan insanlara orantısız güç kullanılmasının Türkiye tarafından endişe ile karşılandığını” açıklıyor.
Haydi buyurun bakalım.
Paris’teki olaylar bir terör eylemi mi, yoksa hak arayan insanların hükümet tarafından orantısız güç kullanılarak zulme uğradığı masum gösteriler mi?

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar