Erdoğan’ın diploması artık Avrupa’nın da sorunu oldu

ANALİZYıllardır tartışılıyor ama kimse ikna olmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan “ekonomi tahsil ettiğini” söylüyor ama aldığı diplomanın gerçek olup olmadığı konusunda hiçbir...

ANALİZ

Yıllardır tartışılıyor ama kimse ikna olmuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “ekonomi tahsil ettiğini” söylüyor ama aldığı diplomanın gerçek olup olmadığı konusunda hiçbir şey söylemiyor.
Diploma gerçekten yok mu yoksa konuyu gurur meselesi yapıyor ve “diploman sahte diyenlere cevap mı vereceğim” tavrına mı bürünüyor, bilemiyoruz biz de.
Oysa konu aslında çok ciddi.
Erdoğan diplomasından söz etmese bile ilgili birimler gerekli açıklamaları yaparak bu konudaki spekülasyonları bitirebilirler.
Oysa tam tersi oluyor. O resmi makamlar yaptıkları sözde açıklamalarla konuyu daha da çapraşık hale getirip zihinlerdeki kuşku bulutlarını artırıyor.
Örneğin Marmara Üniversitesi öyle diploma örnekleri saçtı ki ortaya gülmemek elde değil.
YSK bu konuda hiç açıklama bile yapmıyor.
Sonuçta YSK’nın bu anlaşılmaz tavrı nedeniyle konu artık Avrupa’nın da sorunu haline geldi.
Çünkü diploma konusunu adeta kendi sorunları haline getiren iki vatandaşımız Oğuz Tolga ve Metin Güler Erdoğan’ın eksik belgelerle üstelik iki kere cumhurbaşkanı seçildiğini ileri sürerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurarak iptal davası açtı.
Yine bu iki kişi bir faks kampanyası da başlatarak vatandaşları iptal başvurusu dilekçesini şahsi başvuruları olarak AİHM’ne göndermelerini istedi.
Öğrendiğime göre şu ana kadar 200 binin üzerinde faks mesajı da mahkemeye ulaştı.
AİHM de “çok önemli” bir karar alarak davayı kabul etti.
Mahkeme şu anda yaz tatilinde. Tatil biter bitmez ilk bakılacak davalardan biri “Erdoğan’ın diplomasının sahte olup olmadığının” ortaya çıkarılması olacak.

YENİ ÖĞRENDİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar