Erdoğan, Süleyman Soylu’yu derhal görevden azletmeli

BUNU YAZMAK GEREKİçişleri Bakanı makamında oturuyor adam aslında. Görevi bu ülkedeki tüm insanların güvenlik, huzur ve sükun içinde yaşamasını sağlamak. Ama o ne yapıyor? Tüm insanların...

BUNU YAZMAK GEREK

İçişleri Bakanı makamında oturuyor adam aslında.
Görevi bu ülkedeki tüm insanların güvenlik, huzur ve sükun içinde yaşamasını sağlamak.
Ama o ne yapıyor?
Tüm insanların güvenliğini, huzurunu bozmak için akıl almaz bir provokasyona soyunuyor.
“Şunları camiye almayacaksınız” diye talimat veriyor.
Bir siyasi partinin tamamını “terörist olarak” niteliyor.
Bu partinin genel başkanına telefon edip” sizi yaşatmayacağız” diyebiliyor.
Her söylediği suç.
Üstelik sadece kanunlara hukuka göre değil bu suç, görülmemiş bir insanlık suçu.
Soylu’nun görev süresi bitti.
Muhtemelen artık içişleri bakanı olmayacak.
Elbette Erdoğan’ın tercihini bilemem, Soylu’yu milletvekili olmasına rağmen bakan yapar mı bunu kısa süre sonra öğreneceğiz.
Ancak şunu söylemeliyim; eğer Erdoğan balkon konuşmasındaki gibi tüm halkın cumhurbaşkanı olacaksa, Türkiye’de demokrasi, hukuk, özgürlükler konusunda şaha kalkacağımız, ekonomik olarak uçacağımız, dünya siyasetinde en ağırlıklı ülke olacağımız bir dönemi başlatacaksa Süleyman Soylu’yu derhal görevinden almalı ve söylediklerinden ötürü bütün milletten özür dilemelidir.
Soylu söyledikleri nedeniyle cezasız kalırsa bu bizzat Erdoğan’ın Türkiye’deki bir karışıklıktan, iç çatışmalardan medet umduğu kuşkusunu doğuracaktır.
Sonuçta bakanlarının yaptıklarından da kendisi sorumludur.
Bugüne kadar hiçbir bakanın, parti yöneticisinin ve hatta bürokratın Erdoğan’dan izin almadan konuşma yapabildiğini, herhangi bir konuda karar verebildiğini görmedik.
Zaten buna yeltenenlerin akıbetini de hepimiz biliyoruz.
Dileğim, Soylu’nun yaptığı korkunç açıklamaların “Erdoğan’a rağmen” yapılmış olmasıdır.
Bu konuda Erdoğan’ın haberinin olmaması ve en az bizler kadar öfkelenerek gereğini yapması en azından içimizi rahatlatacak, millete bir teselli olacaktır.
Soylu’nun görevden alınmasıyla bu millet muhtemel bir iç çatışmanın olmayacağını, buna asla izin verilmeyeceğini yeniden düşünmeye başlayacaktır.
Söylediği sözler Süleyman Soylu’nun yanına kâr kalırsa bu milletin zihnindeki kuşku ve korkunun giderilmesi de mümkün olmayacaktır.
Kendi milletini şiddetle, dehşetle, öldürmekle tehdit eden bir iktidar, belki bir süre egemenliğini sürdürür, ama tarih boyunca biliyoruz ki bu zihniyetler asla sonsuz olmamışlardır.
Üstelik yine tarih bilgimiz bize gösteriyor ki bu zihniyet kendi ülkesine ve halkına çok ağır hasar verdikten sonra olabilecek en kötü biçimde tarihin çöplüğüne atılmıştır.
Bu konuda Erdoğan’a güvenmek istiyorum.
Bu ülkenin iyiliği, bu ülkenin huzur ve mutluluğu için Soylu olayına mutlaka gerektiği biçimde müdahale etmelidir Erdoğan.

ŞAŞIRDIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar