Erdoğan bir tweetle Meclis’i buruşturup çöpe atıverdi!

ANALİZ Devlet Bahçeli’nin “Fiili durumu düzeltelim” diyerek tek adam anayasasını ortaya atmasından sonra, referandum gününe kadar bu yeni rejimin sakıncalarını anlatmaya çalıştık.

Tek adam rejimi ile parlamentonun tamamen ortadan kalkacağını, hükümetin bile olmayacağını, her şeye sadece bir kişinin karar vereceğini çırpınırcasına dile getirdik.
Sonunda “Atı alan Üsküdar’ı geçti.”
YSK’nın da marifetiyle halkın yüzde 50’den biraz fazlasının tek adam rejimine onay verdiği ilan edildi.
Bir anlamda demokrasi ve hukuk düzeninin kaldırıldığı, insan hak ve özgürlüklerinin de bir kişinin keyfine bırakıldığı halkın oylarıyla kabul edilmiş oldu.
Ardından yapılan seçimle, zaten kendisi için Anayasa çıkaran Erdoğan, Cumhurbaşkanı oldu.
Saray ve yandaşları ise tek adam rejiminin çok iyi bir şey olduğunu anlattılar hep.
Parlamentonun işlevsiz hale geleceği eleştirilerimize karşı “Tam tersi” dediler; “Parlamento daha da güçlendi. Artık hükümetle falan ilgilenmeyecek, asli işi olan yasama görevini yapacak. Sadece ülke yararına kanunlar çıkaracak.”
Ama öyle olmadı biliyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar