Eğitimde yabancı dile ağırlık verileceği aldatmacası

CANIMI SIKAN ŞEYLER Eğitimde yabancı dile ağırlık verileceği aldatmacası Milli Eğitim Bakanı eğitimi dinci anlayışla yapacağını saklamayan bir ilkokulun açılışında tam gün eğitime...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Eğitimde yabancı dile ağırlık verileceği aldatmacası

Milli Eğitim Bakanı eğitimi dinci anlayışla yapacağını saklamayan bir ilkokulun açılışında tam gün eğitime geçileceğini bunun dışında yabacı dile ağırlık verileceğini tekrar açıkladı.
Buna göre okullardaki birçok ders sayısı azaltılırken yabancı dil derslerine ağırlık verilecek.
Böylelikle çocukların en az bir yabancı dili iyi öğreneceği ileri sürülüyor.
Eğitimde tek kriterin yabancı dil olmasının saçmalığını bir kenara bırakalım, yabancı dille eğitimi güya güçlendiriliyor olmasındaki aldatmacaya bakalım.
Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitimini güçlendirirken birçok yabancı dili seçmeli hale getiriyor.
İngilizce, Fransızca, Almancanın yanı sıra Çince, Rusça, Japonca dersleri bile var.
Ve tabii bir de Arapça.
Kısa bir süre sonra özellikle Anadolu kentlerinde ve büyük kentlerin varoşlarındaki okullarda seçmeli yabancı dil dersi olarak en çok Arapçanın seçildiğini göreceğiz.
Bahane de hazır; “Talep öyle efendim ne yapalım?”
Sanki bütün okullarda “Japonca veya Çince isteyen öğrenciler çoğunlukta” olsa öğretmen bulacaksınız da.
Ama Arapça kolay, Arap harflerini bilen az buçuk da Arapça konuşan cami imamları bütün okulların Arapça öğretmen ihtiyacını karşılayacak kadar vardır.
Peki, özellikle düşük gelirli, düşük eğitim ve kültürlü aileler çocukları için neden Arapça dersini tercih edeceklerdir?
Arapça öğrenmesi halinde çocuklarının daha başarılı olacağını, daha iyi mesleklerde, daha çok kazançlı olacaklarını mı planlamaktadır?
Hayır; çocuklarına seçmeli ders olarak Arapçayı isteyenlerin tamamına yakını Arapçayı Kuran dili olduğu için kutsal sanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar