Eeeyyy Amerika gördün mü biz adamı böyle yaparız işte

ÇOK GÜLDÜMAllahım aklımıza mukayyet ol. 35 yıl ceza istediğimiz, casus dediğimiz, ajanlıkla suçladığımız, terörist ilan ettiğimiz rahip yerine papaz dediğimiz Brunson’ı Amerika’nın...

ÇOK GÜLDÜM

Allahım aklımıza mukayyet ol.
35 yıl ceza istediğimiz, casus dediğimiz, ajanlıkla suçladığımız, terörist ilan ettiğimiz rahip yerine papaz dediğimiz Brunson’ı Amerika’nın “Ya verirsin ya da bedeline katlanırsın” tehdidinden sonra serbest bıraktık.
Ama iktidarımıza sorarsanız aslında Amerika’nın canına okuduk.
Trump denen adama haddini bildirdik.
Ona hukuk ve demokrasinin ne olduğunu öğrettik.
Hepsini utanç içinde bıraktık.
Şaka yapmıyorum.
Saraydan gelen açıklamaya dayanıyorum.
Saray açıklamasından sonra yandaş yalaka takımının nasıl yine şahinleştiğini ve olabilecek en pespaye biçimde halkı kandırmak için inanılmaz yalanlar söylemeye başlamasından esinleniyorum.
Sarayın adının önünde “profesör” unvanı olan bir görevlisi var.
İletişimin başına oturtulmuş. Propagandaların kamuoyuna en iyi biçimde ulaştırılması için görevli.
İşte bu kişi diyor ki saray açıklamasında “Bugün Andrew Brunson hakkında verilen mahkeme kararı Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu, Türkiye’de yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu ortaya koymuştur.”
Normalde bir televizyon kanalının komedi programında söylenecek sözler bunlar ve arkasından mutlaka “alkış efekti” konur.
Ama bu komedi değil, adam ciddi ciddi konuşuyor.
Ardından lafı Amerikan başkanına getiriyor. Parmağını sallıyor “ABD Başkanı Donald Trump’a bir kez daha hatırlatmak isteriz” diye söze giriyor ve devam ediyor “Türk mahkemeleri bağımsızdır.  Bu gerçek, Anayasamızın 138. maddesinde açık ve net bir biçimde vurgulanmıştır…. Türk mahkemeleri gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti de hiçbir organ, makam, merci ya da kişiden talimat almaz, kendi kuralları ve iradesiyle kararlarını alır.”
Kahkaha efekti koymayalım da ne yapalım.
Ama bitmedi. AKP de benzer açıklama yaptı.
Resmi açıklamanın özeti şu; “Amerika’ya boyun eğilmedi. Onlar iki ay önce istemişlerdi, kararlı tavırla vermedik. Mahkum ettik.”
İktidarın bu komik açıklamalarının üzerine Doğu Perinçek ve partisi tüy dikti.
O da diyor ki “Bağımsız Türk yargısı rahibi yargıladı ve cezasını verdi. Mesele budur.”
Ver kahkaha efektini ver.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar