Domuz eti katılmadığı ne malum?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERŞimdilerde en önemli sorunlarımızdan biri Sırbistan’dan ithal edilecek etler. Hükümetimiz “fakir fukara da” et yiyebilsin diye hazır et ithaline karar verdi. İthal etler kemiklerinden...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Şimdilerde en önemli sorunlarımızdan biri Sırbistan’dan ithal edilecek etler. Hükümetimiz “fakir fukara da” et yiyebilsin diye hazır et ithaline karar verdi. İthal etler kemiklerinden ayrılmış biçimde gelecek, yarımşar kiloluk paketlerde kıyma ve kuşbaşı et olarak satılacak. Bu et çok ucuz olacak. 29 lira diyorlar.
Ancak etin geldiği yer ilginç. Sırbistan. Çok değil 20 yıl önce bu Sırplar Bosna’daki Müslümanları katlediyordu. Şu anda Sırbistan’ın başında bulunan kişi “Bir Sırp’a karşı 100 Müslüman öldürmekten” söz ediyordu. O günleri unuttuk. AKP Genel Başkanı artık Avrupa ülkelerinden hiçbiri kendisini davet etmediği için Rusya’nın ricasıyla Sırbistan tarafından davet edilince koşa koşa gitmiş ve zamanında Müslüman Kasabı olarak bilinen Sırbistan Başbakanı’na sarılıp “Dostum” demişti. Bu yoğun dostluk gösterisi sonunda “5 bin tonluk et alımı” ile taçlandırılmıştı. AKP Genel Başkanı da iftiharla “Sırbistan’dan et alıyorum, halkıma ucuz et yedireceğim” diye övünmüştü.
Normal zamanda aklıma bile gelmez. Ancak biliyorsunuz AKP’liler son zamanlarda yine “helal sertifika” peşine düştüler. Neymiş satılan mal ve hizmetler, elbette en başta gıda geliyor, İslami usullere göre mi hazırlanıp satışa sunuluyor? Peki, nereden çıktı bu? Güya dini inancı güçlü olanlar kullandıkları gıda maddelerinin İslamiyet’e uygun olup olmadığını bilmediklerinden hep kuşku içinde yaşıyorlarmış. Bu hükümet özgürlüklere çok sahip çıktığı ve demokrasiye inandığı için bu boşluğu doldurmak istiyormuş. Herkes elini vicdanına koysun; bugüne kadar yediği gıdaların İslami usullere aykırı olduğunu gören duyan olmuş mu? En çok et ürünlerinde konuşulur bu konu. Çoğu Müslüman İslami kesimin bile ne olduğunu bilmez, aklına takılan tek şey etin içine domuz eti karıştırılıp karıştırılmadığıdır. Bugüne kadar da hiçbir yerde ve zamanda domuz etine rastlanmamıştır. At ve eşek etini yutturmuşlardır bu millete de kimsenin aklına domuz eti karıştırmak gelmemiştir. Çünkü sonuçta at eşek eti sahtekârlığını yapanlar da Müslüman olduklarından o kadar ileri gitmeye cesaret edememişlerdir. Şimdi helal sertifikası için tutturmak sadece ve sadece dinin bu kez de bu açıdan sömürülmesidir, o kadar.
Ancak madem helal sertifika gündemde, diyorum ki Sırbistan’dan gelecek etlerin içinde domuz olmayacağı ne malum. Bu sonu aslında AKP Genel Başkanı ile sohbette de gündeme gelmiş uçakta, o da demiş ki “Bizim usullere göre kesecekler.” İyi de yeni Tarım Bakanımız Fakıbaba her konuda konuştu da etlerin kesimine nezaret etmesi için Sırbistan’a İslami kesimi bilen eleman gönderilmesinden hiç söz etmedi. Yani sonuçta “Müslüman düşmanı” olanak bilinen Sırpların “Merak etmeyin biz İslami kesime uyacağız” sözüne güveneceğiz. Bence ille de helal sertifika isteyen kendine göre inançlı olan insanlarımız bu etleri almadan önce iktidardan mutlaka “kesin kanıt” istemelidir. Aksi takdirde dinen sıkıntılar yaşayabilirler sonra. Biliyorsunuz, atalarımız “ucuz etin yahnisi yavan olur” demişler. Bu et de ucuza geleceğine göre içinde bir bit yeniği daha doğrusu domuz eti olup olmadığını tam olarak öğrenmek hakkımızdır.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.190 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar