Demokrasi: Sandıkta Erdoğan’ı seçmek Hukuk: Erdoğan’ın sözlerini kanun bellemek Özgürlük: Erdoğan’ı her şartta savunmak

ANALİZArtık yandaş yazarlar açıkça Türkiye’nin “ideolojisinin” tamamen değiştiğini yazıyorlar. Türkiye Kemalist rejimden artık Erdoğanist rejime geçmiş. Kemalist nedir ben bilmiyorum. Kurnaz...

ANALİZ

Artık yandaş yazarlar açıkça Türkiye’nin “ideolojisinin” tamamen değiştiğini yazıyorlar. Türkiye Kemalist rejimden artık Erdoğanist rejime geçmiş. Kemalist nedir ben bilmiyorum. Kurnaz yandaşlar her şeye rağmen dil uzatmaya korktukları Atatürk’ü bir kenara koyup “Bizim o büyük insanla derdimiz yok ama onun arkasına sığınıp Kemalist rejimi kuran ve halka zulmedenlerle uğraşıyoruz” diyorlar. Oysa Kemalizm diye bir şey yok. “Ben Kemalistim” diyen varsa bana göre yanılıyordur. Bu ayrı konu, gerekirse tartışırız.
Belediye Başkanlarına yapılan tehditler sonucu gelen istifalar AKP’nin yeni rejime iyice ayak uydurduğunu gösteriyor. Bu istifalarla ortaya çıkan yeni rejimin şifrelerini de çözebiliyoruz artık.
Örneğin yeni saray rejiminde demokrasi Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi anlamına geliyor. Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyenlerin tek derdi Erdoğan’ın seçilmesi. Onun dışında kimsenin önemi yok. Çünkü halkın seçtiği Erdoğan diğer kişileri seçiyor ve kendisini halk seçtiği için halka dayanarak kendi seçtiklerini istediği an görevden alabiliyor.
Yeni dönemde hukukun tanımı da değişti. Hukuk demek Erdoğan’ın söylediklerini kanun kabul ederek aynen uymak anlamına geliyor. Eğer Erdoğan’a biat ediyor, onun söylediklerini aynen yerine getiriyor, asla itiraz etmiyor, sormuyor sorgulamıyorsanız hukuka çok bağlı birisiniz demektir.
Yeni rejimde özgürlük “Erdoğan’ı savunmak” olarak algılanıyor. Ne pahasına olursa olsun Erdoğan savunulacak Bu savunma özgürlük anlamına geliyor. “Bu nasıl özgürlük sadece Erdoğan’ı savunmakla özgürlük mü olurmuş” diyenlere cevap olarak da “Türbanı ve Kuran kurslarını da savunuyoruz ya” cevabı veriliyor. Böylelikle özgürlüğün kapsamı da genişletilmiş oluyor.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.190 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar