CHP’ye uyarı; Kabadayılık yapayım derken elindekileri de kaçırmayın

DEDİKODUGenel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de bir baskın seçim olabilir mi? Elbette olabilir. Ki zaten bunun fitili ateşlendi. Siz bakmayın AKP sözcüsü Mahir Ünal’ın “Erken yerel seçim...

DEDİKODU

Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de bir baskın seçim olabilir mi?
Elbette olabilir.
Ki zaten bunun fitili ateşlendi.
Siz bakmayın AKP sözcüsü Mahir Ünal’ın “Erken yerel seçim gündemimizde yok” sözlerine.
AKP’nin gündeminde gerçekten olmayabilir. MHP ve BBP’nin talebi bir bakmışsınız CHP’den de destek görmüş ve sonunda AKP de “Eh ne yapalım, madem istiyorsunuz yerel seçimi de erkene alalım bari” kıvamına gelmiş oluverir.
Sarayın planına göre; Erdoğan kendi pek istemiyormuş gibi davranacak ama muhalefet çok fazla erken seçim sözü edince de sanki zorla seçime gidecek.
Burada güvendiği CHP.
Çünkü serde “siyasi kabadayılık” var ya. Eğer söz konusu seçimse, CHP seçimden kaçmaz.
Tabii Erdoğan’ın bu seçimde mutlak bir zafer kazanması da gerekiyor. Çünkü Erdoğan yerelde hasar görürse, 5 yıllık seçimsiz dönemi sağlıklı geçiremez.
İşte bunun için hazırlanan planla CHP’yi tamamen etkisiz hale getirmeye çalışacaktır.
Sarayda yapılan çalışmalara göre anayasanın 127’nci maddesine dayanarak ilçe belediye başkanlığı seçimleri iptal edilebilir.
127’nci madde dün de yazdığım gibi şöyle diyor; Mahalli idarelerin seçimleri, 67’nci maddedeki esaslara göre beş yılda bir yapılır. Ancak, milletvekili genel veya ara seçiminden önceki veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken mahalli idareler organlarına veya bu organların üyelerine ilişkin genel veya ara seçimler milletvekili genel veya ara seçimleriyle birlikte yapılır. Kanun, büyük yerleşim merkezleri için özel yönetim biçimleri getirebilir.
Son cümle çok önemli. Bu eyalet sistemi kurulmasına olanak sağlayabileceği gibi seçim sistemini de değiştirme yetkisi getiriyor.
Erdoğan’ın planına göre büyük şehirlerde belediye başkanı tek başına seçilecek, ilçe seçimleri yapılmayacak, seçilen kişi bütün ilçelere başkan ataması yapacak.
Böyle olması halinde CHP’nin büyük şehirlerdeki en zengin ilçelerindeki hakimiyeti de sona erdirilebilecek.
İstanbul’daki CHP’nin asla kaybetmeyeceği, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Maltepe, Bakırköy, Sarıyer, Ataşehir gibi zengin ilçeleri, Ankara’da Çankaya, Antalya’da kent merkezini oluşturan Murat Paşa ve Konyaaltı belediyeleri de AKP’ye geçebilir. İzmir’i ise tümden kaybedebilir.
CHP “Biz her an seçime hazırız” diye kabadayılık yaparken elindekinden olabilir ona göre.

SORDUM ÖĞRENDİM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar