CHP’de “Eren Erdem vakası”

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLERÜç yıl önce yapılan genel seçimlerde CHP başta büyük kentler olmak üzere pek çok yerde adaylarını ön seçimle belirlemişti. Bu kez baskın seçim olunca...

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

Üç yıl önce yapılan genel seçimlerde CHP başta büyük kentler olmak üzere pek çok yerde adaylarını ön seçimle belirlemişti.
Bu kez baskın seçim olunca ön seçim fiilen yetişemeyeceği için CHP’de adayları Kemal Kılıçdaroğlu seçti.
Genel başkan liste yapsa da ön seçim olsa da mutlaka tartışma çıkar. Bu kez de çıktı tabii. İddialı ve ünlü bazı adayların listelerde yer almaması şaşırtıcı oldu.
Ancak buna rağmen listeye giremeyen iddialı adayların hepsi fazla ses çıkarmadan partinin seçim başarısı için çalışacaklarını açıkladılar.
Bir kişi hariç.
İstanbul Milletvekili Eren Erdem önceki gece yurtdışından yayın yapan bir TV kanalına bağlanarak CHP’lileri kızdıran bazı açıklamalar yaptı.
Enis Berberoğlu’nun hapis yatmasına neden olan MİT belgelerinin kendisine Bülent Tezcan  tarafından verildiğini söyledi örneğin. Zaman Gazetesi’nin önündeki protestoya da genel başkanın bizzat verdiği talimat üzerine gittiğini söyledi.
Yani bir anlamda partisini zora sokan ifşaatlarda bulunmuş gibi oldu.
Şimdi CHP tabanında Eren Erdem’e karşı bir tepki var. Eren Erdem ihanet etmekle bile suçlanıyor.
Ama anlamadığım şu; Eren Erdem gökten zembille inmedi. Genel merkez seçmedi kendisini bizzat CHP’li taban bağrına bastı ve Eren Erdem’i Meclis’e taşıdı.
2015 seçimlerinden önce yapılan ön seçim sonuçlarına baktım.
Üçüncü bölgede ilk beş şöyleydi;
1-İlhan Cihaner: 21.843
2-Ali Şeker: 16.969
3-Eren Erdem: 15.528
4-Zeynel Emre: 14.674
5-Sibel Özdemir: 14.098
Eren Erdem genel merkezin tercihi olarak milletvekili yapılmış olsa tepkileri anlarım. Ama CHP tabanının seçtiği birine şimdi “ihanet ediyorsun” demek bana tuhaf geliyor.
Tabii üçüncü bölgedeki delegelerin de seçtikleri kişilere sahip çıkmaması bundan tuhaf orası da ayrı.
Bu bölgede açık farkla birinci olan İlhan Cihaner de listede yok. Ali Şeker de yoktu, son anda ne olduysa oldu tekrar listeye girdi.
CHP’de delegelerin de kendine gelmesi gerek. Seçtikleri adamlar harcanıyor gıkları bile çıkmıyor.
Gerçi bu yeni değil. Daha önce de Beşiktaş ve Ataşehir Belediye başkanları da görevden alındığında kimsenin gıkı çıkmamıştı.
Üç beş protestodan sonra herkes susup oturdu.
Oysa Beşiktaş Belediye Başkanı tarihi bir rekorla seçilmişti. Nerede o rekor kıran Beşiktaş halkı acaba?
Bu partinin tabanı seçtiklerine neden sahip çıkmaz ki?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar