CHP hepimizi şaşırtsa

ÖNERİYerel seçimlere şunun şurasında 5 ay var. Partilerin adayları da belirmeye başladı. AKP’de kayda değer bir sorun ve sıkıntı yok. Ortaya aday adayı bile çıkmıyor doğru dürüst....

ÖNERİ

Yerel seçimlere şunun şurasında 5 ay var.
Partilerin adayları da belirmeye başladı.
AKP’de kayda değer bir sorun ve sıkıntı yok.
Ortaya aday adayı bile çıkmıyor doğru dürüst.
Nasıl olsa “reis birilerini belirleyecek” diye bakıyorlar.
İtiraz da olacağını sanmıyorum.
1994’ten beri seçilen belediye başkanları bile kulağından tutulup atıldı da ağızlarını açıp “gık” bile diyemediler.
MHP ve İyi Parti belli merkezler dışında çok iddialı değiller ancak kime destek verirlerse onun kazanma ihtimalinin yüksek olduğunun da bilincindeler bu nedenle bölgelere göre değişik işbirlikleri yapılabilir.
HDP kendi etken alanında başarıya ulaşacaktır.
CHP ise kaynayan kazan.
Müthiş bir çekişme var parti içinde.
Gözlediğim kadarıyla bu çekişmeler en çok “kazanılması garanti” yerlerde yaşanıyor.
Oysa bana göre buralarda CHP’nin işi kolay, çünkü nasıl olsa kimi aday gösterse seçilir, bu durumda aday belirlemek genel merkez için pek zor olmasa gerek.
Ama tam tersi yaşanıyor CHP’de.
Asıl amaç çoğu çok zengin olan bu “kazanılması kesin” merkezlerde aday olma veya adayı belirleme kavgası her şeyin önüne geçiyor.
Zaten kazanılacak yerlerde büyük çekişme olunca kazanılması çalışmaya bağlı yerlere gerekli ağırlık verilmiyor gördüğüm kadarıyla.
Daha önce küçük farklarla kaybedilen yerler için bir savaş yaşanmıyor.
Endişem bu kargaşada kazanılması çok muhtemel yerlere olmadık adaylar atanması ve bu yüzden seçimlerin kaybedilmesi.
Bu nedenle CHP Genel Başkanı’na önerim kesin kazanılacak yerlere çok hızlı biçimde atama yapması ve konuyu gündemden çıkarmasıdır.
Örneğin Beşiktaş’ta kaybetme riski yok, kimi koysalar seçilir. Parti içi dengeleri hesaplamaya da gerek yok, çünkü küsüp, aleyhte çalışıp partiye seçim kaybettirmek mümkün değil.
O halde genel başkan buralarda patinaj yapıp vakit kaybedeceğine atamaları hemen yapmalı, kazanılması muhtemel ve biraz destek ve işbirliği ile kazanılması mümkün olabilecek bölgelere ağırlık vermeli.
Bu önerime karşı Kazanılacak yerler için mücadele edenler aday olmazlarsa büyükşehirlerde aleyhte çalışır” diyenler var.
İşte orada genel başkan iradesi çok önemli.
Diyelim ki kendi çıkarı için partisini baltalamaya çalışan var, çıkacak kamuoyunun önüne ve bunları ifşa edecek.
Bakın zaten burnundan soluyan halk o çıkarcıları ne hale getiriyor.

Bİ SORALIM BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar