Bunun adı yerli Watergate’dir

ANALİZCumhurbaşkanı adaylarından Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı konuşmada “devlet adına” çok önemli bir bilgi paylaştı. Rakiplerinden CHP adayı Muharrem İnce’yi eleştiren...

ANALİZ

Cumhurbaşkanı adaylarından Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı konuşmada “devlet adına” çok önemli bir bilgi paylaştı.
Rakiplerinden CHP adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Erdoğan aynen şunu söyledi;
“Bu zat cuntacılar, darbeciler hakkında ne düşünüyor. Diyarbakır’da dün miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgiye göre, mitinge katılanların neredeyse tamamı HDP’li. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu.”
Erdoğan’ın “istihbarat” diyerek kimi kastettiği tam belli değil.
Ancak bu MİT olabilir veya Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı ihtimalini de düşünmek gerek.
En son olarak Genelkurmay askeri istihbaratı da bu bilgiyi kendisine vermiş olabilir.
Kim olursa olun Erdoğan “İstihbarat bilgi verdi” diyorsa bu resmi bir kuruluştur.
Çünkü aksi takdirde Erdoğan’ın “Aldığım bilgilere göre” veya “bana gelen istihbarata göre” derdi.
Oysa “istihbarattan aldığım bilgiye göre” diyerek bunun resmi olduğunu açıklamış oluyor.
Nitekim zaten bu sözleri söylerken yaptığı vurgudan bunun resmi bir kurum olduğu anlaşıyor.
AKP’nin adayı rakibini sıkıntıya sokmak için “istihbarat” konusunu övünerek söyleyebilir ama aslında yaptığının bir anayasa suçu olduğunu ve eğer Türkiye’ye demokrasi ve hukuk düzeni tekrar gelirse yargılanmak durumunda kalacağını da bilmelidir.
Sadece bu anayasa suçunu işleyen kendisi değil, o istihbaratı kendisine sunan resmi kurumların başındaki kişilerin de mutlaka yargılanacağını söylemek gerek.
Şunu hepimiz bilmeliyiz; Tayyip Erdoğan mitinglerini, toplantıları, iftar davetlerini ve tüm gezilerini Cumhurbaşkanı olarak değil bir partinin cumhurbaşkanı adayı olarak yapıyor.
Tüm bu etkinliklere elbette “resmi kılıflar” bulunuyor ama Diyarbakır’da İnce’nin mitingine ajan göndermeye hiçbir kılıf bulunamaz.
Bu olay Amerika’da başkan deviren Watergate skandalından farklı değildir.
Çünkü devletin resmi istihbarat görevlileri, bir cumhurbaşkanı adayının mitingine gitmişler ve bir başka cumhurbaşkanı adayı için istihbarat toplamışlardır.
Bunun affedilir yanı olamaz.
Devletin istihbarat kuruluşları bir adayın kazanması için devletin gücünü ve yetkisini kullanarak insanları izlemeye alamaz, bunu raporlayamaz.
Şu anda MİT, Emniyet ve Genelkurmay zan altındadır. Erdoğan “istihbaratı hangisinden aldığını” söylemiyor, o halde bu anayasa ihlaline kim kalkıştıysa çıkıp itiraf etmelidir.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar