Bu söylemle haklı çıkamayız ki

ANALİZSuriye’ye operasyon yapıldığı anlardaki o “şiddetli sevinç” havası yavaş yavaş daha mantıklı ve sakin bir ortama evrilmeye başladı artık.Hatta öyle ki operasyona toz kondurmayan iktidar...

ANALİZ

Suriye’ye operasyon yapıldığı anlardaki o “şiddetli sevinç” havası yavaş yavaş daha mantıklı ve sakin bir ortama evrilmeye başladı artık.

Hatta öyle ki operasyona toz kondurmayan iktidar yandaşları, kimi askeri uzman ve akademisyenler de giderek sağduyulu yorumlar yapıyorlar.

Gözlediğim kadarıyla aklı başında herkes “Bu operasyonla terör tehdidini yok etme konusunda önemli bir mesafe alındı ama asıl tehlike bundan sonra başlayabilir” görüşünü dillendiriyor.

En önemli endişe şu; “PYD tehlikesi sınırımızdan uzaklaştırılmış gibi görünse de bu örgüt şimdi üç devletin himayesinde. Bu nedenle bundan böyle yapılacak operasyonlarda karşımızda terör örgütü olacağını beklerken, bir anda Amerika, Rusya veya Suriye ile baş başa kalabiliriz.”

Tabii burada AKP iktidarının, gözü kara biçimde Suriye’deki iç savaşın içine kendini atarken bugünleri hiç düşünmemesi, sadece günü kurtaran popülist politikalar uygulaması ve bütün uyarılara rağmen yanlışta ısrar etmesi çok büyük eken.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar