Bu Japonlar’ın itibardan hiç haberi yok galiba

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLERJaponya’ya G-20 toplantısı için giden Erdoğan gitmişken Japon İmparatoru Naruhito ile de görüştü. Önce bu konuda yandaş-tetikçi medyada yayınlanan haberi size sunmak...

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

Japonya’ya G-20 toplantısı için giden Erdoğan gitmişken Japon İmparatoru Naruhito ile de görüştü.
Önce bu konuda yandaş-tetikçi medyada yayınlanan haberi size sunmak istiyorum;
“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon İmparatoru Naruhito ile bir araya geldi. İmparatorluk Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşmede eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.”
Haber bu kadar.
Merak edip Japon İmparatoru’nun yanındaki kadının kimliğini öğrenmek için konuyla ilgili çıkan haberlere baktım.
Tümünde aynı haber.
Hiçbir yandaş gazete, televizyon veya internet sitesi zahmet edip de saraydan yapılan açıklamanın dışında bir bilgi koymaya gerek duymamış.
Muhtemelen “Cumhurbaşkanı’nın iletişim danışmanı haberi verdi. Kendimizden bir iki satır ekleyip de başımıza iş mi alalım” diye düşünmüşlerdir.
Bu haberle birlikte bir de fotoğraf yayınlandı.
Erdoğan, eşi, Japon İmparatoru ve yanındaki kadın, neredeyse oturulan sandalyeler hariç hiç mobilya bulunmayan son derece sade bir odada görünüyor bu fotoğrafta. Fotoğraf sosyal medyada doğal olarak ilgi gördü.
Bazı kullanıcılar Bayan Erdoğan’ın yabancı bir heyetle yaptığı benzer bir görüşmenin fotoğrafını paylaşarak, “Japonların itibardan haberi yok galiba” cümlesini yazdılar altına.
Gerçekten kişi başına düşen milli geliri 43 bin dolar olan Japonya’nın itibarını Türkiye gibi düşünmemesi ister istemez şaşkınlık yaratıyor.

MERAKLISINA NOTLAR: Yandaş tetikçi medya, sadece kendine verilen bilgileri kamuoyuna aktarıyor diye sizleri bilgiden mahrum edecek değilim elbette.
BİRİNCİSİ; İmparator’un yanındaki kadın elbette İmparatoriçe. Adı Masako Owada. Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olan Owada, 1993 yılında hanedandan Naruhito ile evlenmişti. Çiftin 2013’te bir çocukları dünyaya geldi.
İKİNCİSİ; Naruhito daha çiçeği burnunda bir imparator. Japonya’da eski İmparator Akihito, 2016’da imparatorluğu bırakacağını açıklayınca veliaht prens ilan edilmiş. Naruhito bu yılın 1 Mayıs’ında resmen tahta çıktı ve Japon İmparatoru oldu. Oxford Üniversitesi’nin Merton Koleji’nde deniz taşımacılığı üzerine eğitimi gören Naruhito, ‘veliaht’ sıfatıyla Japonya dışında eğitim gören ilk hanedan üyesiymiş.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Ekrem İmamoğlu’nun sağlam olsun diye, iki kere seçim kazanmasından sonra İstanbul Belediyesi’nin üst düzey müdürleri topluca istifa ettiler geçen hafta.
Bu istifaları açıklarken de “Demokratik teamüller gereği, yeni seçilen Başkan’a rahat hareket etmesini sağlamak için makam koltuklarımı boşaltıyoruz” dediler.
İlk bakışta çok normal bir davranış gibi geliyor değil mi?
Hatta muhalefetten alkışlayanlar bile oldu bunu.
Dediler ki “Vallahi bravo AKP’li bürokratlara, hiç zorluk çıkarmadılar.”
Yok bir de çıkarsalardı.
Ama şunu söyleyeyim, “demokratik teamüllere uyma” sözü palavradan başka bir şey değil.
Niye mi? Ekrem İmamoğlu bu göreve ilk kez gelmiyor ki.
31 Mart’ta da AKP’nin adayını yenmiş ve seçilmişti.
Hatta mazbatasını almış 18 gün belediye başkanlığı da yapmıştı.
Bu zevatın aklına o sırada “demokratik teamüllere uymak” hiç gelmemişti.
Çünkü hepsinin gözü saraydaydı.
Saray da büyük ihtimalle “Oturun oturduğunuz yerde. Seçimleri iptal ediyorum. Bu adamın bir daha kazanması ve o binaya girmesi mümkün değil, siz seçime kadar oraları kollayın yeter” demişti. Aslında durum budur.

HOŞUMA GİDEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar