Böyle bir muhalefet varken Erdoğan'ın sırtı yere gelmez

ANALİZKabul etmek gerekir ki, Erdoğan ne kadar olumsuz olursa olsun her olayı kendi lehine çevirmeyi çok iyi beceriyor. Son bir kaç yılın kötü yönetiminin yol açtığı son ekonomik krizde de bu kural bozulmadı....

ANALİZ

Kabul etmek gerekir ki, Erdoğan ne kadar olumsuz olursa olsun her olayı kendi lehine çevirmeyi çok iyi beceriyor.
Son bir kaç yılın kötü yönetiminin yol açtığı son ekonomik krizde de bu kural bozulmadı.
Erdoğan, normal bir medeni ülkede “Artık dayanamaz” denilen bir girdaptan yine kurtulmayı başardı.
Ve yine bununla yetinmeyip bir de üste çıktı.
Bir hafta önce 4 lira küsur olan dolar fiyatının 6.5 lirada oturmasına duacı herkes ve bunun “olağanüstü bir başarı” olduğuna da inanılıyor.
Tabii Erdoğan’ın bu kadar “şanslı” olmasında muhalefetin de katkısını görmezden gelemeyiz.
Tamamen kendi kusuru nedeniyle girilen krizi Erdoğan o kadar iyi yönetiyor ki, muhalefet partileri, ünlü muhalif isimler neredeyse krizi kendilerinin çıkardığına inanacak ve özür dileyecek kıvama getirildi.
Erdoğan’ın “Türkiye ekonomik saldırı altında, hepimiz aynı gemideyiz, bir kurtuluş savaşı veriyoruz” söylemi muhalefeti çok etkiledi.
Bu etkinin rüzgarına kapılan ve halkın “bir istiklal savaşı verdiğini” zanneden muhalefet partileri ve kimi aydınlar “Vatan önemli, kimin yönettiğine bakamayız, güç birliği yapmalıyız” diyor.
Nedense akıllarına sorunun kaynağını araştırmak, yapılan hataları sorgulamak, akıl ve mantıkla ulaşılacak çıkış yollarını aramak gelmiyor.
Bunun yerine vıcık bir popülizme sapılıyor ve “Biz de vatanseveriz, biz de ülkemizi seviyoruz” psikozuna giriliyor.
İktidar zaten yapılan hataların ortaya çıkmaması, dış politikadaki fahiş yanlışların konuşulmaması için kendi kitlesinin adeta beynini yıkayan yayınlar yapıyor.
Pek akıllı olmayan muhalefet de sorgulamak yerine güya vatan aşkını göstermek için Erdoğan’a destek olmaya başlayınca hem yaşadığımız kriz gözden kaçırılıyor hem de Erdoğan tek adamlık yolunu adeta çelik ağlarla perçinliyor.
Ne diyeyim, muhalefet böyle oldukça Erdoğan’ın sırtı asla yere gelmeyecektir.

Bİ SORALIM BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar