Bir gazetecinin “tanık olma” talihsizliği

KAFAMI BOZAN ŞEYLER BİR GAZETECİNİN “TANIK OLMA” TALİHSİZLİĞİ Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu cemaatin dinci faşist darbe kalkışmasından bir gün sonra yazdığı yazı yüzünden 1 yıl...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

BİR GAZETECİNİN “TANIK OLMA” TALİHSİZLİĞİ

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu cemaatin dinci faşist darbe kalkışmasından bir gün sonra yazdığı yazı yüzünden 1 yıl üç ay hapse mahkum edildi. Hem ilk duruşmada ve tek celsede.
Mahkeme Mollaveisoğlu'nun “gazetedeki yazısında FETÖ'nün şiddet içeren eylemlerini meşru gösterdiği ve bu şekilde ‘terör örgütünün propagandasını yapmak' suçunu işlediği sabit olduğundan” ifadelerini kullanarak “tecili olmayan” hapsine karar verdi.
Bu karar en az gazetecilerin tutuklanması kadar önemlidir.
Bu kararla artık gazetecilerin “tanık” oldukları olayları bile özgürce yazabilmesinin önüne çekilmiş bir set gibidir.
Nedenini anlatayım; Tuncay Mollaveisoğlu yazarı olduğu Yeniçağ Gazetesi'nde 17 Temmuz günü “Erdoğan'ı yanımdan nasıl kaçırdılar?” başlıklı bir yazı yazdı.
Yazı 17 Temmuz'da yayınlandığına göre Mollaveisoğlu yazıyı dinci faşist kalkışmanın ertesi sabahı kaleme almış demektir.
Yeniçağ yazarı kalkışma günü tesadüf eseri Cumhurbaşkanının da tatil yaptığı Marmaris'teki otelde kalıyor. O gece yaşananların önemli bir bölümüne de tanık oluyor.
Mollaveisoğlu'nun yazısı aslında “bir tanıklık” yazısı. Komandoların otele nasıl geldiklerini, açılan ateşleri, patlayan bombaları, o sırada şehit olan iki polisi ayrıntılarıyla anlatıyor Mollaveisoğlu.
Yazının devamında ise üzerinden henüz 18 saat bile geçmemiş olan darbe kalkışması ile ilgili gözlem ve analizlerini yazıyor.
Bu yazı hakkında “darbeyi bildiği ve destek verdiği” şeklinde bir suç duyurusu yapılıyor, Mollaveisoğlu hakkında dava açılıyor.
Yazının tamamını Yeniçağ Gazetesi internet sitesinden okuyabilirsiniz, bütün ayrıntılarını bu köşeye almam mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar