Bayram sonrasına savaş tamtamları ile hazırlık!

ANALİZ Ağız tadıyla bir bayram yapabilecek miyiz? Bilemiyorum. Bayram belki kendi tadında geçer ama bayram sonrası için durum pek iç açıcı olmayabilir. Bunun ipuçları verilmeye başlandı bile zaten....

Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine bayramdan sonra “farklı biçimde” yaklaşılabileceğini açıkladı.
Üstelik bunu büyükelçilerle yaptığı toplantıda söyledi.
Neredeyse bir yıl önce “Bir gece ansızın gelebiliriz” şarkısının sözleriyle Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağını söyleyen Erdoğan, bir anlamda hâlâ gerçekleşmeyen bu söylemini tekrarlamış oldu.

Peki gerçekten Suriye’nin bu kez farklı bir bölgesine askeri operasyon yapılabilecek mi?
Amerika izin verirse neden olmasın?
Bunu televizyonda da söylediğimde şaşıranlar hatta kızanlar oluyor.
Çünkü nedense bu iktidarın başımıza açtığı dış politikaları irdelemeyenler bu tür efelenmeleri “Dışa karşı milli birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız” mantığı ile savunuyorlar.
Oysa bu konu milliyetçilik falan değil.
Herkes durumu görmeli, Türkiye’nin itibarını ve onurunu dış dünyada yerle bir eden iktidarı sorgulamak gerektiğine inanmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum