Başbakan evinde otursun Kılıçdaroğlu tanka çıksın

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERCemaatin dinci faşist darbe girişiminin yıldönümünden iki gün önce çok ilginç bir gerçeği öğrendik. Geçtiğimiz Cuma gününe kadar Başbakan Binali...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Cemaatin dinci faşist darbe girişiminin yıldönümünden iki gün önce çok ilginç bir gerçeği öğrendik.
Geçtiğimiz Cuma gününe kadar Başbakan Binali Yıldırım’ın darbe gecesi Kastamonu’daki Ilgaz Tüneli’nde olduğunu, burada koruma altına alındığını ve darbeye karşı önlemleri buradan izlediğini biliyorduk.
Çünkü Anadolu Ajansı bir yıl önce bu haberi tüm dünyaya duyurmuştu.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre Başbakan dinci faşist darbe girişiminin başladığı sırada Kastamonu’da olduğunu bildirmişti. Habere göre Başbakan geceyi tünelde güvenlik altında geçirdikten sonra sabaha karşı Ankara’ya dönmüştü.
Oysa Başbakan geçen hafta iliştirilmiş gazetecilerle bir toplantı yaptı. Burada darbe gecesi ile ilgili bazı bilgiler verdi.
Yıldırım darbe gecesi İstanbul’da evinde olduğunu ve gelişmeleri buradan izlediğini söyledi.
“Nasıl yani” değil mi?
Cümle alem tam bir yıldır Başbakan’ın darbe gecesini Kastamonu’da bir tünelde geçirdiğini sanıyormuş meğer. Meğer Başbakan o sırada evindeymiş, üstelik İstanbul’da.
Başbakan bunun için bir de fotoğraf paylaşmıştı. Salonda tek başına oturuyor, karşısında televizyon ekranı elinde de cep telefonu.
Yine kendi sözlerine göre saat 21.30 sıralarında Cumhurbaşkanı ile de görüşmüş.
Orada da yanıltılmışız, onu da öğrenmiş olduk, çünkü Cumhurbaşkanı darbeyi saat 22.00 sıralarında eniştesinden öğrendiğini açıklamıştı yabancı basına.
Galiba aradan bir yıl geçtikten sonra herkes söylediğini unutuyor, sonra da ortaya böyle garip ve çelişkili durumlar çıkıyor.
Bu arada Başbakan’ın “o gece İstanbul’daydım” açıklamasıyla iktidarın özellikle sarayın CHP Genel Başkanı’na karşı yürüttüğü “darbe gecesi kaçtın” kampanyası da çökmüş oldu.
Çünkü fotoğraflara baktığımızda Binali Yıldırım ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun arasında fark yok. İkisi de evde, televizyon karşısında.
O halde Kılıçdaroğlu’na “tankların üzerine niye çıkmadın?” diye soranların aynı soruyu başbakana da sorması gerekmiyor mu? Madem Yıldırım İstanbul’daymış neden sokağa çıkıp da tankların karşısında durmamış acaba?
Gerçi bir yıldır bakanların o gece nerede olduğunu soruyoruz, cevap yok, önemli AKP’li isimleri soruyoruz yine cevap yok.
Varsa yoksa “Kemal bey neden tankların üzerine çıkmadı?” sorusu.

Bİ SORALIM BAKALIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar