“Başaramazsınız” lafı güzel de daha neyi başaracaklar?

ANALİZ “BAŞARAMAZSINIZ” LAFI GÜZEL DE DAHA NEYİ BAŞARACAKLAR? Neyse ki “sabrımızı taşırmasınlar” edebiyatını şu sıralar kullanan fazla kişi yok.Ancak yıllardır söylenen...

ANALİZ

“BAŞARAMAZSINIZ” LAFI GÜZEL DE DAHA NEYİ BAŞARACAKLAR?

Neyse ki “sabrımızı taşırmasınlar” edebiyatını şu sıralar kullanan fazla kişi yok.
Ancak yıllardır söylenen “terör döktüğü kanda boğulacak” ya da “ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” klişeleri sürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te 54 masum insanın canına kıyan IŞİD saldırısından sonra yine “başaramayacaklar” dedi.
Erdoğan bu kez teröristlerin dinci IŞİD'li çıkmasından sonra “bizim için FETÖ, PKK, IŞİD aynı” cümlesini de kullandı yine.
Oysa nedense PKK saldırılarından sonra IŞİD'i de anmak pek aklına gelmiyor. Ne zaman ki IŞİD kanlı bir saldırıda bulunuyor, o zaman diğer terör örgütlerini de sayarak “Hepsine karşıyız” diyor.
“Başaramayacaklar” sözü elbette etkilidir.
Halka moral verir.
Ama ne kadar gerçekçidir, işte orası tartışmalı.
PKK terörü başladığından beri “terörle bir yere varılamayacağı” nutukları dinledik ülkeyi yöneten isimlerden.
Peki, terör aslında istediği yere varamadı mı?
PKK terörü 30 yılı aşkın süredir başımızın belası.
Bir yere varmadığını mı düşünüyoruz?
Başarısız olduğunu mu sanıyoruz?
Tam tersine, PKK terör sayesinde bir yerlere vardı, kendi adına çok başarılı oldu.
Biz sadece bunun kabul etmemenin doğru olduğunu dayatmaya çalışıyoruz bu millete.
Örneğin PKK terörü başarılı olmasa açılım süreci başlar mıydı?
Belki “açılım oldu ama sonu kötü oldu” diyeceksiniz buna karşı PKK'nın siyasi anlamda katettiği mesafeyi de bir düşünün o zaman.
Koro halinde “teröre karşı dik duruyoruz, istediklerine ulaşamayacaklar, başaramayacaklar” demek doğru ve mantıklı gözükse de şunu da sormamız gerekiyor; “Ne istiyorlar?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar