Bakmayın gülücüklerine MHP çantada keklik değil

ANALİZ Devlet Bahçeli'nin “Anayasa çiğneniyor, hukuk yok ediliyor, fiili durum diyorlar, ya anayasal sınırınıza geri çekilin ya da fiili durumu hukuki hale getirin” sözleri üzerine AKP çok...

ANALİZ

Devlet Bahçeli'nin “Anayasa çiğneniyor, hukuk yok ediliyor, fiili durum diyorlar, ya anayasal sınırınıza geri çekilin ya da fiili durumu hukuki hale getirin” sözleri üzerine AKP çok heyecanlandı.
Başbakan, Bahçeli'nin bu sözlerini Başkanlık sistemine yeşil ışık olarak değerlendirdi ve “Başkanlık sistemini en kısa sürede Meclis'e getireceğiz”dedi.
15 gün önce olanların özeti buydu.
Sonra kıyamet koptu.
AKP “Bu sefer tamam” havasına girerken muhalefet ise MHP'ye ateş püskürmeye başladı.
İlk günlerde açıkçası benim de canım sıkılmıştı. MHP'nin tıpkı Meclis Başkanlığı seçimindeki gibi yine “AKP'ye koltuk değneği” olmaya soyunduğunu düşünmüştüm.
Nitekim iki yazıyla Bahçeli'nin tavrını eleştirdim, “Duvar bile anlar diyorsunuz, evet duvar bile başkanlık için oy vereceğinizi anlıyor” diye de yazmıştım.
Ancak geçen günler içinde bu fikrim değişime uğradı.
Çünkü Bahçeli'nin sözlerini dikkatle okuyunca ortaya çıkan şu; “Fiili durum adı altında anayasayı çiğniyorsunuz. Madem Türkiye'nin kurtuluşu yarattığınız bu fiili durumda, o halde uzatmayın, anayasayı önümüze koyun. Ona bakalım biz de kararımızı verelim.”
Bahçeli'nin bu mantığını başkanlık için destek olarak okuyabilirsiniz.
Ben aynı kanıda değilim.
Neden şu; AKP 2007 seçimlerinden bu yana “yeni anayasa” konusunu gündemde tutuyor. Ama geçen 11 yıl içinde ortaya elle tutulur bir anayasa koyamadı.
Lafa bakarsanız “yeni anayasa” ilgili pek çok görüş var ama dört başı mamur bir anayasa metnini hala görmedik.
Şuna artık kesin inanıyorum “AKP referanduma götüreceği bir anayasayı 330 oy desteğini garantilemeden asla ortaya koymayacaktır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar