Artık ‘acayip dini bilgiler’ çok daha bilimsel biçimde verilecek

ACAİP YAZILARMemleketimizin medar-ı iftiharlarından Nihat Hatipoğlu Hocamız rektör oldu. Vatandaş bilmeli ki, en acayip dini sorulara, aklı başında cevaplar yetiştirmeye çalışan Nihat...

ACAİP YAZILAR

Memleketimizin medar-ı iftiharlarından Nihat Hatipoğlu Hocamız rektör oldu.
Vatandaş bilmeli ki, en acayip dini sorulara, aklı başında cevaplar yetiştirmeye çalışan Nihat Hatipoğlu profesördür aslında, ama o unvanına bakmadan millet o soruları sormaktan hiç geri kalmamaktadır.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu kıymetli profesörümüzü Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadı hafta içinde.
Hocamız bundan sonra Ramazan ayı geldiğinde yine televizyon şovları yapar mı bilemem.
Yapmazsa çok şey kaybedeceğimizi söylemeliyim.
Çünkü arktık ekranlara çıkmazsa sayesinde “çok muhafazakâr” görüntü veren halkımızın aslında ne kadar abuk sabuk konuları dini açıdan öğrenmeye çalıştığını göremeyeceğiz.

Ramazan’da en büyük keyiflerimden biri Hatipoğlu’nu kalabalık bir halk topluluğu karşısında “dini bilgiler verirken” izlemek.
Bu sohbetlerde şunu görüyoruz:
Milletin derdi aslında din, iman, ibadet falan değil.
Millet yaptığı herhangi bir şeyin “günah olup olmadığını” öğrenmeye çalışıyor.
Muhtemelen yaptığı şey kendisine aslında ters geliyor, ama bunu dini açıdan irdeler ve bir sakınca olmadığına kanaat getirirse rahatlıyor.
Çünkü hedef cennet olunca herkes kendi derdine düşüyor.
Bu sohbetlerde en dikkat çekici unsurlardan biri de soruları genellikle küçük yaştaki kız ve erkeklerin sorması.
Bunun iki nedeni olduğunu düşünüyorum.
Birincisi şu; çocuk sorunca daha ilginç oluyor, hocamız da iltifatlar ediyor, ortaya hoş bir manzara çıkıyor, reyting artıyor.
İkincisi ve asıl olan şu; soruyu aslında büyükler sormak istiyor, kendi çekindiği için çocuğa sorduruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar