Amerika “suikastçı” iki Türk yakalamış

ŞAŞIRDIMÖnceki gün akşam saatlerinde aklıma geldi, “Yarın” dedim kendi kendime “Reza Zarrab davası ile ilgili karar açıklanabilir” ve Washington’da yaşayan Beyaz Saray’la da teması olan bir dostumu...

ŞAŞIRDIM

Önceki gün akşam saatlerinde aklıma geldi, “Yarın” dedim kendi kendime “Reza Zarrab davası ile ilgili karar açıklanabilir” ve Washington’da yaşayan Beyaz Saray’la da teması olan bir dostumu aramaya karar verdim.
Telefon ettiğimde tam da Gazze’de yaşanan olaylarının ulaştığı vahim durum söz konusuydu ve ben de “Neler oluyor Amerika’da” diye sordum önce sonra da ekledim “Zarrab davasını merakla bekliyoruz. Hele son İran gelişmesinden sonra sanki bu dava bizim için daha da önem kazandı.”
Dostum “Aynen öyle” dedi “Ben de bugün dava ile ilgili bilgi almak için aradığım bazı kaynaklarımdan az önce öyle bir bilgi aldım ki işte o bambaşka ve çok şaşırtıcı” diye devam etti.
Merakla “Zarrab davası ile mi ilgili?” diye sordum.
“Hayır” dedi “Burada iki kişinin yakalandığı söyleniyor. Türkiye’den gelmişler ve bir eylem hazırlığı içindeymişler güya.”
İnsan bir anda irkiliyor. “Nasıl bir eylem, terör falan gibi mi?”
Tabii akla ilk Amerika’da eylem yapmaya kalkacak bir İslamcı terörist olduğu geliyor.
Amerika’da yaşayan dostum “öyle değil, bu iki kişinin birine suikast yapmak üzere geldiğini söylüyorlar. Bilinen birine yönelikmiş.”
Telefonda isim vermek istemediğini anlıyorum ama kimi kastettiği belli oluyor ister istemez.
“Kimlikleri ve bağlantıları belli mi peki?” diye sordum.
O konuda fazla bilgi vermemişler. Sadece iki kişinin yakalandığını söylemişler. Bunlar “kendilerine görev biçen” sivil kişiler de olabilirmiş.
Dostuma “Başka neler var?” diye sordum.
“Valla” dedi “Buradaki Türkiye ile ilgili birimler Amerikalı papaz dışında pek bir şeyle ilgilenmiyorlar.” Sonra da ekledi “Bir ara papazın sağlık nedenleriyle tahliye edilmesi gündeme gelmiş, Amerika buna karşı Fetullah Gülen’le ilgili bir şeyler yapmayı düşüneceğini söylemiş ama yeterli bir cevap alamamışlar.”
Amerika’daki dostum “Ama sana bir şey söyleyeyim mi. Bana bilgi veren kaynaklar Türkiye’nin Fetullah Gülen konusunda samimi davranmadığını belirtiyorlar” dedi.
Sonra bunun nasıl olduğunu anlattı: “Türkiye koliler dolusu dosya gönderdiğini söylüyor. Ama buradakiler ortada işe yarar bir delil bulunmadığını ileri sürüyor. Güvendiğim bir kaynağım sanki Türkiye’nin Fetullah Gülen’in iade edilmemesi için çaba harcadığını düşündüğünü bile söyledi. Belki de Fetullah Gülen’in burada kalması işlerine geliyordur.”
Bu sözlere karşı düşüncemi “Aslına bakarsan bana da öyle geliyor. Adamı getirip de bu konuyu kapatmak yerine cemaat tehlikesini sürekli diri tutarak algı operasyonu yapıyorlar sanki” diyerek açıkladım.
Sohbetimizi “Zarrab duruşması bittikten sora bir daha konuşalım” diyerek noktaladık.

KOMİK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar