Amerika neden bizi değil de PYD’yi istiyor?

SORDUM ÖĞRENDİM Sınır komşularımız Irak ve Suriye'deki gelişmelere, kanlı çatışmalara, kitle ölümlerine, canını kurtarmak için bize sığınanlara karşı elbette ilgisiz...

SORDUM ÖĞRENDİM

Sınır komşularımız Irak ve Suriye'deki gelişmelere, kanlı çatışmalara, kitle ölümlerine, canını kurtarmak için bize sığınanlara karşı elbette ilgisiz kalamayız.
Bölge kan gölüne dönmüşken, terör örgütleri ortalıkta cirit atarken, dünyanın en büyük ülkelerinin ajanları bölgede her türlü kötülüğü yaparken Türkiye'nin sessiz kalması düşünülemez.
Ancak Türkiye'deki iktidar, daha Arap Baharı başladığında yaptığı yanlışları, özellikle Suriye'deki iç savaşta ısrarla sürdürünce bölgeye yönelik ilgimiz ve yaptırım gücümüz de erozyona uğradı.
Bugün dünyanın birçok ülkesi Musul'u IŞİD teröründen kurtarmak için güç birliği yaparken bu koalisyonun içinde Türkiye'nin olmasını istemiyor.
Aynı şekilde Suriye'deki IŞİD tehlikesine karşı Türkiye her ne kadar müdahil olmuş olsa da Amerika bizim yerimize PYD'nin olmasını tercih ediyor ve Türkiye'yi sürekli uyarıyor.
Bu nedenle hem IŞİD'e hem de terörist olarak gördüğümüz PYD'ye karşı elimiz kolumuz bağlı olmasa da etki alanımız giderek daralıyor.
İktidar ise bu sıkıntımızı adeta görmezden geldiği gibi sanki Irak ve Suriye'de askeri destan yazıyormuşuz gibi kamuoyunu oyalamaya ve hatta aldatmaya çalışıyor.
“Biz olmadan kimse hareket edemez, kimse bize karışamaz, kimse bizim operasyon yapmamıza engel olamaz” türü efelenmelerin yurtdışında hiçbir etkisinin olmadığı dünyada biliniyor buna karşı Türk halkı bunlardan habersiz.
Toplumun bir bölümü ise Suriye ve Irak'taki operasyonlardan sonra “toprak kazanacağımızı” sanıyor ve bunu bir tür “Gaza” veya “Fetih” gibi algılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar