Akşener'e "Adil Öksüz tuzağı"

DEDİKODUSeçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan, Erdoğan’ı destekleme kararı alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli diyor ki; “Mazisi yedi ayı bulmamış icazetli bir parti ihtiyacı yok iken 100...

DEDİKODU

Seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan, Erdoğan’ı destekleme kararı alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli diyor ki; “Mazisi yedi ayı bulmamış icazetli bir parti ihtiyacı yok iken 100 bin imza toplamanın peşine niye düşer? Bu akıl nereden verilmiştir? Pensilvanya’nın bir tembih ve teşviki söz konusu mudur?”
Bahçeli bu görüşlerini Twitter üzerinden paylaştı cumartesi günü.
MHP genel başkanı bu açıklamayı “Adaylara imza verenler incelensin, FETÖ’nün seçmen ayağı olmasın bu?” beyanının değişik eleştiriler alması üzerine yaptığını belirterek “Gelen tepkilerle arı kovanına çomak soktuğumuz anlaşılıyor hedefi tam vurmuşuz” dedi.
“Sorduğum soru buydu” diyen Bahçeli paylaştığı twitinde daha sonra şunları dile getirdi;  “Rahatsız olanlar, rehaveti bozulanlar ise siyasi faillerdir. Bir hanım olması sebebiyle İP’in başındaki şahsiyete karşı bir söz söylemekten ar ederim. Bu durum, kadınlara, kadınlık onuruna hürmetimden dolayıdır. Ancak, haddini hududunu bilmesi, adap ve edebini takınması hususunda da kendisini açıkça ikaz etmek isterim.”
Bahçeli Meral Akşener’e  açık çağrıda bulunarak “buyursun, topladığı imzaların alayını birden kargoyla bize göndersin” diye yazdı.
Bahçeli’nin bu öfkeli tavrını anlamıyorum.
Ayrıca milyonlarca insan heyecan içinde muhalefet adaylarının etrafında toplanırken ortaya bir “FETÖ öcüsü” çıkararak siyaset yapmayı da açıkçası kabul edemiyorum.
Ben “kabul edemiyorum” diyorum ama saraya yakın bir kaynağım Bahçeli’nin öfkeli çıkışlarından sonra aradı ve “Sakın şaşırma, seçime az kala çok büyük bir şey olabilir” dedi.
Ben de “Aynı endişeyi taşıyorum, ama dillendirmeye de çok çekiniyorum, çünkü bunu sohbette konuşmak bile çok riskli” karşılığını verdim. “Yok” dedi Ankaralı dostum “Sandığın gibi değil. Bu Meral Akşener’i cemaatle vurarak etkisiz hale getirmek için yapılabilir.”
Ardından da sesini sanki çok gizli bir şey söyleyecekmiş gibi alçaltarak “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyor musun?” diye sordu.
Ne bileyim ben Adil Öksüz’ü.
“Seçime az zaman kala Adil Öksüz bir yerlerden paketlenip getirilmiş gibi gösterilse, sonra itiraflarda bulunup bazı CHP’li siyasetçileri ve özellikle Meral Akşener’i suçlasa ne olur?” diye akla ziyan bir soru daha sordu.
Benzer dedikoduları daha önce duymuştum. Ama bunun Akşener’e karşı kullanılacağını duymamıştım. Haberin yeni tarafı bu.Gerçi daha
ilk günden bu yana Adil Öksüz’ün zaten MİT için çalıştığı, darbe için “provokatör ajanlık” yaptığı, görevi bitince de bilinen bir yerde güvenlik altında tutulduğu söylentilerini duyuyordum.
Bu açıdan bakınca bu kişinin sanki yabancı bir ülkede filmlere konu olacak bir operasyonla yakalanıp getirilmesi ile ilgili bir senaryonun kamuoyunda karşılık bulacağı da kesin.
Daha önce Avrupa ve Afrika’da yakalanıp getirilen FETÖ’cüler olduğu için senaryo inandırıcı da gelebilir herkese.
Ankaralı saraya yakın kaynağım “Şimdi Bahçeli’nin hepimize saçma sapan gelen açıklamalarını bu gözle değerlendir. Bugün (ne diyor bu adam) der herkes yarın Adil Öksüz getirilip de bülbül gibi konuşmaya başlarsa (haklıymış meğer) denmeye başlanır” dediğinde ister istemez “Böylesi bir ahlaksızlık yapılabilir mi?” demişim.
Ankaralı kaynağım “seçimde kimin ne kaybedeceğini gözünün önüne getir ondan sonra sor bu soruyu” dedi ve “Haydi bugünlük bu kadar yeter” diyerek telefonu kapattı.

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar