Akşener’den müthiş iddia “İkinci tura ben kalamazsam Erdoğan yüzde 60’la kazanır”

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLERCuma akşamı 200 kişinin katıldığı özel bir yemek davetineydim. Yemeğe katılanların önemli bir bölümünü CHP’li ünlü isimler, akademisyenler, aydınlar...

DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYLER

Cuma akşamı 200 kişinin katıldığı özel bir yemek davetineydim. Yemeğe katılanların önemli bir bölümünü CHP’li ünlü isimler, akademisyenler, aydınlar oluşturuyordu.
Yemeğin özel konuğu ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di.
Akşener bir anlamda İstanbul’un fikir hayatına da yön veren özel bir grubun önünde görücüye çıkmış gibiydi.
İyi Parti genel başkanı 58 dakika süren bir konuşma yaptı, daha sonra sorulara cevap verdi.
Erdoğan zihniyetinin yarattığı Türkiye portresini çizen Akşener bundan kurtuluşun “hayır platformunun korunması” ile olabileceğini anlattı.
Akşener’in sözlerinden bana göre en ilginç olanı başkanlık seçimlerine ilişkin tahminleriydi.
“Eğer seçimde ikinci tura kalan aday ben olmazsam Erdoğan yüzde 60’la kazanır” dedi Akşener.
Bu sözler ister istemez tartışma yarattı. Önemli bir CHP’li isim “Bu sözleri size bir parti başkanı olarak yakıştıramadım” dedi. Sonra da ekledi “Ayrıca bu sözler bir seçim öncesi işbirliği yapabileceğiniz bir siyasi partiye karşı da haksızlık ve saygısızlık.”
Akşener bunun üzerine sözlerine açıklık getirmeye çalışarak “CHP’yi kastetmediğini, ancak Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi için ortaya çıkacak diğer adayın her kesimden olduğu gibi AKP’den de oy koparacak potansiyelde olması gerektiğini” anlattı..
Akşener hayır platformunun mutlaka korunması gerektiğini de belirterek, sağlanacak ittifaklarla bir aday bulunması halinde her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu da söyledi.
Aslına bakarsanız Akşener’in “çok iddialı” sözleri yanlış değil.
Şu andaki anketleri doğru kabul edersek AKP’den sonra gelen partinin CHP olduğu görülüyor. Bu da başkanlık seçiminin ilk turunda CHP’nin ikinci olacağını ve ikinci tura AKP-CHP adaylarının kalacağını gösteriyor bize.
Eğer CHP adayı her kesimden oy alabilecek kapasitede biri olmazsa Erdoğan’ın ikinci turu çok rahat alabileceği tahmini güçlü bir görüştür.
Sanıyorum Meral Akşener iddialı sözlerini bu bakış açısı doğrultusunda sarf etti. Ancak tepki gelince geri adım atmış gibi oldu.
Buna rağmen hayli “snop” olduğunu bildiğim davetli topluluğunun önemli bir bölümünün Meral Akşener’den umutlandığını gözlemledim.
Örneğin aynı masayı paylaştığım bir avukat konuşma başlamadan önce “Meral Akşener’den aslında pek umudum yok ama ne yapacağını da merak ettiğimden bu gece sırf daha yakından görmek için geldim” demişti.
Gecenin sonunda “Ben bu kadını tuttum, umut var, şimdi gidip elini sıkacağım ve arkasında olduğumu söyleyeceğim” dedi.
Katılımcılardan çoğunun aynı duyguları paylaştığını söylemeliyim.

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar