AKP’de “Erdoğan bozdu, Mehmet Şimşek düzeltti” dedikodusu çıkmış

YENİ ÖĞRENDİMEskilerin güzel bir sözü vardır; “Çocuktan al haberi” derler. Bunun birbirine benzese de iki farklı anlamı vardır. Birincisi; “çocuk yalan dolan bilmez, her şeyi olduğu gibi anlatır...

YENİ ÖĞRENDİM

Eskilerin güzel bir sözü vardır; “Çocuktan al haberi” derler.
Bunun birbirine benzese de iki farklı anlamı vardır.
Birincisi; “çocuk yalan dolan bilmez, her şeyi olduğu gibi anlatır, onun için haberin doğrusu çocuktan alınır.”
İkincisi ise “Gizli şeyleri çocuğun yanında konuşmaktan sakınılmadığı için çocuk bunları öğrenir ve gizlilik kavramını bilmediğinden bunları herhangi bir durumda olduğu gibi söyler, çocuk sır saklamaz.”
Günümüzde ise tıpkı çocuktan haberi aldığımız gibi “yandaşın akılsızından” öğreniyoruz bazı gerçekleri.
Örneğin yandaş medyanın gazete ve televizyonları Erdoğan’a destek olabilmek için “müthiş pembe bir ekonomi tablosu” çiziyor hanidir.
Açın bakın ekonomi sayfalarını “ekonomik zafer haberlerinden” geçilmiyor.
Başlıklar müthiş.
“Ekonomimiz parmak ısırtıyor”
“Dünya devleri gözünü Türkiye’ye dikti”
“Türkiye’yi kıskanıyoruz böyle bir ekonomik mucize görülmedi”
“Lira doların sırtını yere getirdi”
“Türk Lirası değerlenme rekoru kırdı, Amerika şaşkın”
Bunlar son birkaç gündür yandaş gazetelerde gördüğüm başlıklardan bazıları.
Ama bakıyorsunuz bu muhteşem ekonomi haberlerinin hemen yanında, tabii yine Erdoğan’a yalakalık olsun diye yapılmış başka haberler de var.
Örneğin başlıkta diyor ki “Seçimden sonra alınacak önlemlerle ekonomi rayına oturtulacak.”
Eee, hani ekonomi çok iyiydi nereden çıktı bu “rayından çıkma” lafı.
Ya da “Merkez Bankası’nın kararlı tutumu ekonomiyi dengeye getirdi.”
Demek ki o muhteşem denilen ekonominin aslında dengesi bozukmuş.
Yandaşlık için de akıl gerektiğinden haberleri yok belli ki.
Akşam Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü ve yazarı Murat Kelkitlioğlu da galiba “akılın pek gerekli olmadığına” inandığından olacak dün “Erdoğan’a yağcılık yapmak için” bir yazı yazmış.
Ama öyle bir şey yazmış ki, açıkçası ben bilmiyordum, hem öğrenmiş oldum hem de aslında irkildim biraz.
Çünkü Kelkitlioğlu’na göre AKP çevrelerinde bir dedikodu çıkmış. Meğer AKP’liler kendi aralarında “Erdoğan ekonomiyi bozdu ama neyseki ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek durumu düzeltti” diyorlarmış.
Erdoğan İngiltere’de konuştuktan sonra dolar fırladı, bunun üzerine faiz yükseltildi ve geri dönüş sağlandı, üstüne Mehmet Şimşek de Londra’ya gidip dünya finans çevrelerine “aman” dedi ya AKP içindeki dedikodular bu yüzden çıkmış.
Kelkitlioğlu bunlara haddini bildirmek için bir yazı kaleme almış. “Yok böyle bir şey” demiş yandaş yazar ve eklemiş; “Mehmet Şimşek değil, asgari piyasa dinamiklerini bilen herhangi biri de gitseydi, sonuç aynı olacaktı!”
Sonra da devam etmiş; “Günlerdir kimi çevrelerde estirilen ‘Erdoğan batırdı, Şimşek gitti düzeltti’ rüzgarının da en az kur saldırısı kadar balon olduğu yukarıda yazdıklarımla net şekilde anlaşılacaktır. Şimşek elindeki sihirli değnekle değil, bu ülkenin sağlam liderliğinin ve o liderin dirayetinin ortaya koyduğu politikalar sayesinde gezisinden sonuç alarak döndü. Bu gerçeği görmezsek, gelecekteki benzer saldırıları göğüslemede zaafa uğrayabileceğimizi hatırlatmak isterim.”
Böyle bir dedikoduyu ben yazsam “Fitne sokmak isteyen terörist, alçak, şerefsiz, İslam düşmanı” gibi seviyeli sıfatlarla hakaretlere uğrardım.
Gerçeği içerden biri açıklayınca rahat ediyor insan.

HOŞUMA GİDEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar