AKP yediği 800 bin farkın tüm acısını Suriyelilerden çıkarıyor

ANALİZ Sadece Suriye’deki iç savaş nedeniyle değil, ondan çok daha önce Türkiye’ye göç başlamıştı. Genellikle doğumuzdaki Müslüman ülkelerden akın akın insanlar Türkiye’ye geldiler

Afganlılar, Pakistanlılar, Türk Cumhuriyetleri’nde yaşayanlar Türkiye’nin dört bir yanına dağıldılar.
Sadece onlar değil, Afrika kıtasının birçok ülkesinden de gelenler oldu.
Bu göçlerle pek çok ilimizin görüntüsü bile değişti.
Ülkedeki yabancı sayısı arttıkça sorunlar da başladı elbette.
Özellikle Esat’tan kaçma bahanesiyle adeta ülkemize davet edilen milyonlarca Suriyeli sadece sınırda ve büyük kentlerde değil neredeyse 81 ilimizde görünür bir etkinlik sergiliyorlar.
Bu da birçok yerde olumlu/olumsuz tepkiler oluşturdu ister istemez.
Suriyeliler kalabalıklaştıkça güç birlikleri oluşturdular, suç oranları artarken kimi yerlerde iş, çatışmalara ve hatta linç girişimlerine bile vardı.
AKP iktidarının umurunda bile olmadı tüm bu gelişmeler.
Özellikle Suriyelilerden gelen yakınmaları “Irkçı faşist saldırılar” olarak nitelediler, bu zihniyette olanların muhalifler olduğunu, amaçlarının Suriyeli misafirlerimiz üzerinden Erdoğan’ı yıkmak olduğunu bile söylediler.
Seçimlerden sonra bazı CHP’li belediyelerde Suriyelilere yapılan yardımların azaltılacağının açıklamasına, Arapça tabelalarının sınırlanacağına yönelik girişimler de yine iktidar sözcüleri tarafından “İşte CHP’nin ırkçı faşist zihniyeti” olarak sunuldu kamuoyuna.
Ama şimdi durum farklı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar