AKP herkesten daha fazla şikâyetçi

ANALİZ İktidar partisi açısından şu sorulara cevap verelim;Türkiye iyi yönetiliyor mu?İktidara göre hayır.Türkiye'nin sorunları giderek ağırlaşıyor mu?İktidara göre evet.Türkiye'de iktidar...

ANALİZ

İktidar partisi açısından şu sorulara cevap verelim;
Türkiye iyi yönetiliyor mu?
İktidara göre hayır.
Türkiye'nin sorunları giderek ağırlaşıyor mu?
İktidara göre evet.
Türkiye'de iktidar farkında olarak/olmayarak sürekli anayasa suçu işleniyor mu?
İktidara göre evet.
Bunları neye dayanarak yazıyorum? İktidar sözcülerinin ve yandaşlarının ve en sonunda MHP Genel Başkanı'nın sözlerine bakarak.
Daha dün Başbakan Binali Yıldırım Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada bu sorularıma aynen bu cevapları verdi.
Çift başlılıktan şikâyet ediyor. “Hem seçilmiş cumhurbaşkanı hem de seçilmiş parlamentodan çıkan başbakanla ülke yönetilemez” diyor.
Ama çaresizlik içinde “fiili durum” yaratıldığını vurguluyor. Yani anayasaya aykırı olmasına rağmen yürütme görevi “fiili” olarak cumhurbaşkanına devredilmiş.
Belli ki bu durumdan iktidar partisi de çok rahatsız ve CHP'ye diyor ki “Gelin bunu elbirliği ile düzeltelim.”
Yanlışlığı kabul ediyor.
Oysa bu yanlışı düzeltmenin öncelikli yolu, Cumhurbaşkanının anayasal sınırlarına çekilmesi ve yürütmeyi asli sahibine yani hükümete vermesidir.
Bunun yerine ne yapılıyor; yanlışta ve suç işlemekte ısrar ediliyor ve “Cumhurbaşkanının yürütmenin tek adamı olması” için hukuki durum yaratılmaya çalışılıyor.
Bunun için de muhalefet partileri göreve çağrılıyor. Bu çağrıya katılmayanlar ise neredeyse “vatan haini” ilan edilecek.
“Yenikapı Ruhu” diye yaratılan bir kavramla “sarayın isteklerine uyun, böylelikle Türkiye rahata kavuşsun” algısı topluma dayatılıyor.
İktidarın bu oyununa MHP “şimdilik” katkı sağladı. MHP Genel Başkanı dün Grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'ye de çağrıda bulunarak “Naz etmeyin siz de el verin şu durumu düzeltelim” dedi.
Düzeltilecek olan anayasal düzene yeniden dönülmesi mi yoksa yeni bir durum yaratılması mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar