Acilen bir KHK çıkarılmalı

İRONİSarayda yapılan Erdoğan-Bahçeli zirvesinden ne sonuç çıktı bilmiyoruz. AKP Genel Başkanı MHP Genel Başkanı’nı sarayda kabul etti. Bahçeli muhtemelen Musul ve Kerkük’e gidecek...

İRONİ

Sarayda yapılan Erdoğan-Bahçeli zirvesinden ne sonuç çıktı bilmiyoruz. AKP Genel Başkanı MHP Genel Başkanı’nı sarayda kabul etti. Bahçeli muhtemelen Musul ve Kerkük’e gidecek gönüllülerin durumunu anlatmıştır. MHP liderinden 5000 gönüllünün hazır beklediğini ve her an Kerkük’e yola çıkacaklarını öğrenmiştik bir süre önce. Bahçeli “Bize yol verin kahramanlarımız hemen intikal etsinler bölgeye” demiş olabilir.
Ancak sanıyorum burada bir sorun var. Her ne kadar artık demokrasiden, hukuk düzeninden vaz geçtiysek, devlet yönetimi bir kişinin iki dudağının arasındaysa da bazı kurallara uymak gerekiyor ister istemez.
“Ben gönüllüyüm” diyen herkes yabancı ülke topraklarında savaşmaya gidemez öyle elini kolunu sallayarak. Ama bir kanun çıkarılabilir. Bu kanunla gönüllülerin yabancı ülke topraklarında savaşmalarına olanak sağlanabilir.
Yine sanıyorum bir an önce Musul ve Kerkük’e gidip Barzani’ye karşı savaşmak için can atan Bahçeli gönüllülerinin bu kadar beklemeye tahammülü yok. Muhtemelen Bahçeli de bu durumu anlatmıştır AKP Genel Başkanı’na. “Vallahi zor tutuyorum çocukları, bıraksam hemen inecekler aşağı Barzani’nin işini bitirecekler” demiştir muhtemelen.
Bu durumda sanıyorum yapılması gereken bir Kanun Hükmünde Kararname çıkarmaktır. Erdoğan gönüllülerin de yabancı ülkelerde savaşmak üzere gidebileceklerine ilişkin bir Kanun Hükmünde Kararname çıkartabilir. Bu durumda heyecan içinde bekleyen 5 bin MHP’li gönüllü hemen Kuzey Irak’a intikal eder, Kerkük’deki soydaşlarımızın yardımına koşar ve Barzani’nin hakkından gelir.
Tabii burada bir sorun Genelkurmay Başkanı’nın bu duruma alınıp alınmayacağıdır. Genelkurmay Başkanı “Biz dururken ne diye bu gönüllüler gidiyor” demesi de mümkün.
NOT: MHP Genel Başkan Yardımcısı gönüllü konusunun abartılmaması gerektiğini açıkladı biliyorsunuz. Meğer Türkmenler’in moralini yükseltmek için söylenmiş o sözler. Yani kimsenin gideceği falan yokmuş. Ne kadar kolay değil mi “Haydi toplandık gidiyoruz” diye hava basmak. Bu işler için cesaret ister.

BUNU YAZMAK GEREK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar