İzmir’e İlhan Kesici’yi koyun olsun bitsin

ANALİZGerçekten bazen kendi kendime “Bu CHP aslında seçim kazanmamaya mı programlıyor kendini?” diye düşünmeden edemiyorum. İktidar partisi her türlü devlet gücünü kullanarak seçimleri şimdiden...

ANALİZ

Gerçekten bazen kendi kendime “Bu CHP aslında seçim kazanmamaya mı programlıyor kendini?” diye düşünmeden edemiyorum.
İktidar partisi her türlü devlet gücünü kullanarak seçimleri şimdiden garanti altına almaya çalışırken, CHP adeta zaten kazanacağı yerlerde bile sıkıntı yaratmaya çalışıyor.
İşte en son İzmir’de yaşananlar ortada. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iki ay önce çıktı açıklama yaptı ve “Bundan sonra aday olmayacağım” dedi.
O günden bu yana da adaylık konusunda hiç sesini çıkarmadı.
Tam İzmir adaylarının açıklanacağı gün gelip çattı ki, Aziz Kocaoğlu ortaya çıktı ve “Ben de adayım” deyiverdi.
Sadece adaylığını açıklasa neyse.
Ankara’ya gidip Genel Başkan’ın odasına “sinirli” biçimde girip “Bu adayları beğenmedim, benim istediklerim olmayacaksa ben aday olacağım” diye konuştu.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu’nun bu çıkışı karşısında çaresiz kaldı.
İzmir adaylarının açıklanmasını ileri bir tarihe erteledi. Affedersiniz ama böyle parti başkanlığı olur mu?
Böyle parti yönetimi olur mu?
Seçime böyle hazırlanılır mı?
İzmir “kesinlikle kazanılacak” yerlerin en başında geliyor.
Zaten sorun da burada. Kazanılması zor ve imkansız olan yerlerde hiçbir sorun yaşanmıyor. Buralarda kimse kimsenin altını oymuyor, kimse kimse hakkında dedikodu yapmıyor, kimse kimseyi devirip öne geçmeye çabalamıyor.
Hatta bir yiğit bile çıkmıyor.
Kimse “Kazanamayacağım ama olsun, partimin bayrağını dalgalandırayım, üç beş oy fazla alsam bile bu partiye kâr olacaktır” bile demiyor.
Kazanılamayacak bölgelerde her şey sütliman.
Kazanılacak yerlerde ise güya çekişme var. İzmir’de anketler yayınlanıyor. En önde açık ara Tuncay Özkan çıkıyor. Madem öyle, halkın tercihi de bu yöndeyse tartışma niye yapılıyor?
“Sahte” diyorlar o anketler için.
O daha da beter, madem sahte, tutun o sahtekarı kulağından çıkarın herkesin ortasına.
Sonuç şudur; CHP’nin kazanacağı yerlerde “nitelik kavgası” verilmiyor.
Ne acıdır ki “çıkar kavgası” yapılıyor. İzmir çok önemli bir göstergedir. Bu saçmalıklardan sonra kimi aday yapsanız, elbette seçilecektir ama bu kişi kim olursa olsun İzmir’e yakışmayacaktır.
Bence İzmir için daha önce de adı geçen İlhan Kesici’yi aday yapsınlar olsun bitsin.
Hem İzmirliler itiraz etmez, hem de Kesici “adaylar üstü” statüsüyle, İzmir’de ahmakça kavga verenlerin de seslerini kısacak isim olur. Bilgi, deneyim ve yeteneği ile de İzmir’e sanıyorum çok önemli ve şaşırtıcı hizmetler verir.

HOŞUMA GİDEN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar