"Baba" Trump ters köşe yaptı

ANALİZİktidar ve yandaş medya çok şaşkın. Aslında öyle de sevinmişlerdi ki. Çünkü düne kadar düşman bellenen ama Erdoğan’ın sırtını sıvazlamasından sonra adeta “Baba...

ANALİZ

İktidar ve yandaş medya çok şaşkın.
Aslında öyle de sevinmişlerdi ki.
Çünkü düne kadar düşman bellenen ama Erdoğan’ın sırtını sıvazlamasından sonra adeta “Baba Trump” haline gelen Amerika Başkanı, Fetullah Gülen’in verilmesi için talimat vermişti.
Gerçi Amerikan medyasından alıntı haber bir talimat demiyordu, Trump’un Adalet Bakanlığı’na “Şu adamı sınır dışı falan edebilir miyiz?” diye sorduğu belirtiliyordu, ama olsun bizimkiler çok sevinmişti.
Amerikan medyası açıkça “sınır dışı” tanımını kullandığı halde cümle yandaş yalaka medya “iade” demeyi tercih etti.
Üstelik en önemlisi Amerikan medyası “Trump Suudi Arabistan konusunda çıkıntılık yapan Türkiye’nin biraz yatıştırılması için böyle bir adım atıyor” diyordu, bizim yandaşlar bunu da görmemeyi tercih ettiler.
Çakma akılla yaşanan bu sevinç uzun sürmedi.
Trump Amerikan gazetecilerinin soruları üzerine “yok böyle bir şey” dedi.
Açıkça yalanladığı Fetullah Gülen’in iadesi ve hatta sınır dışı edilmesiyle ilgili hiçbir girişimi olmadığını söyleyiverdi.
Bir de ekledi “Öyle Suudi Arabistan konusunda Türkiye’ye taviz verecek halim de yok” dedi.
Açıkçası yine ters köşe olduk.
Erdoğan da çok sevinmişti.
Trump’la yaptığı telefon konuşmasından sonra yüzünde güller açıyordu.
Trump telefon konuşmasında “Biz seni çok seviyoruz. Zaten Türkiye olmadan bir şey yapamayız” türü klişe sözler söylemişti.
Böylelikle bir kere daha öğrendik ki, dış politika iç politikada halkı kandırmak için yapılan “yüksek frekanslı” çıkışlarla yürümüyor.
İktidar bunu zaten biliyor tabii.
Ama beslediği seçmen kitlesi” anlamamakta direndiği sürece Türkiye’nin itibarını da yerle bir eden bu oyun sürecektir ne yazık ki.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar