Erdoğan’a yaranmak için milyonlarca lirayı kamulaştırma için harcıyorlar

YENİ ÖĞRENDİMİstanbul’un en güzel Boğaz manzaralı yerlerinden biri Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Köşkleri’nin bulunduğu alandır. Son padişah Vahdettin’in henüz padişah...

YENİ ÖĞRENDİM

İstanbul’un en güzel Boğaz manzaralı yerlerinden biri Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Köşklerinin bulunduğu alandır.
Son padişah Vahdettin’in henüz padişah olmadığı sırada oturduğu bu köşkler yıllarca kaderine terk edildikten sonra Erdoğan için “konut” yapılmak üzere büyük masraflarla restore edildi.
Sonra ne olduysa oldu ve Erdoğan ailesiyle birlikte buraya taşınmaktan vazgeçti. “Burası uğursuz diye bellenmiş” dedikodularını duyduklarını Erdoğan’ın bu nedenle taşınmadığını söyleyenler var.
Köşklere taşınmayan Erdoğan birkaç kez burayı ofis olarak kullandı. Sonra köşklerin Devlet Konukevi gibi kullanılmasına karar verildi ama şu ana kadar kalan konuk hiç olmadı.
Geçenlerde Vahdettin Köşkleri’nin hemen altındaki ağaçlık alanda oturanlardan bir tanıdığım aradı.
“Bizi buradan çıkarıyorlar, evlerimizi yıkacaklar” dedi.
Pazar günü gittim. Gitmek çok zor. Çünkü sahilden girerek ancak tek aracın geçebileceği bir yokuştan çıkıyorsunuz. Yolun sonu kapalı, yukarıdan çıkışı yok.
Vahdettin Köşkleri onarılırken hemen önündeki binaların “Erdoğan Ailesinin göz zevkini bozabileceği” düşünülerek kaldırılması istenmiş.
Operasyon görevi Üsküdar Belediyesine verilmiş.
Ancak 7 dönümlük arazi tapulu. Üstelik 65 yıldır aynı evde oturanlar bile var. Belediye önce “cinlik” yaparak “binalar kaçak” savıyla dava açmış. Ancak tapular ortaya çıkınca burada oturanlar davayı kazanmışlar.
Belediye bunun üzerine “kamulaştırma” kararı almış. Belediye güya burayı “seyir terası” yapmak üzere yeşil alana çevirecekmiş.
Dünyanın en güzel manzaralı yerlerinden birine “sudan ucuz” fiyat vererek evler için yıkım kararı aldırmış.
Bu hafta içinde kamulaştırma davasının duruşması yapılacakmış.
Ankara’da saray, Ahlat’ta saray, Gökova’da saray, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi sarayları zaten kullanılıyor.
Vahdettin’in küçük bir saray haline getirilen köşkleri için de çevre halkı mağdur ediliyor.
Bu ihtişam merakı hiç bitmeyecek galiba.

OKURDAN MESAJ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.184 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.006 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.206 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar